Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

92 éves, és aktív

kategória: Genetika, Gondolta volna?, Öregedés

Kilencvenkét éves a legidősebb, szakmailag aktív lengyel mentőorvos, a helyi hatóságok szerint valószínűleg európai szinten is a legidősebb ezen e területen. Wladyslaw Przybyl belgyógyász, radiológus és radiodiagnosztikai szakértő a tengermelléki Ustka gyógyfürdő és üdülőváros mentőállomásának orvosaként hetente háromszor vállal délelőtti ügyeletet. 1947 óta dolgozik orvosként, és a napokban ünnepelte születésnapját, valamint szakmai jubileumát.

Az idős orvos fizikai és szellemi alkalmasságát a területi orvosi kamara ellenőrizte, és a helyi mentőállomás vezetősége szerint nagy tapasztalata mellett rugalmassága is indokolja alkalmazását: nélküle nem tudnának délelőtti mentőügyeletet fenntartani, mert az orvosok nagy része a délelőtti órákban kórházakban vagy rendelőkben dolgozik.

Dr. Przybyl állítása szerint egészséges életmódjának és génjeinek köszönheti, hogy viszonylag jó formában van. "Nem dohányzom, nem iszom, naponta sétálok, és sokat olvasok. Meglehet, nem vagyok olyan jó erőben, mint a fiatalabb kollégák, de így is viszonylag jól tartom magam. Talán a jó génjeimnek köszönhetem ezt. Édesanyám, aki még százévesen is tűzifát aprított, százöt évet élt" - mondta az orvos a Gazeta Wyborcza című napilap online kiadásának.

Az orvosok és a riporterek által megkérdezett helyi lakosok körében megoszlanak a vélemények az idős mentős szakmai alkalmasságáról. Sokan elsősorban tapasztalatáért dicsérik, de van, aki kételkedik abban, hogy fizikailag képes például egy újraélesztésre.

2012.04.13 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések