Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

74 évesen maratont fut egy magyar hölgy

kategória: Gondolta volna?, Öregedés, Sport, sport-egészségügy

Október 4-én a SPAR Budapest Maraton teljesítésére készül a 74 éves Sztarenszky Tiborné Marika, aki azt reméli, hogy képes lesz szintidőn belül teljesíteni a távot - olvasható a BSI Sportmarketing által a HáziPatika.com számára eljuttatott közleményből.
"Már harmadszor vágok neki a maratonnak azzal a reménnyel, hogy jó lenne 5 órán belül célba érni. Nem csak egyéniben, de három fős váltóban is indulok: a Stafétát a családommal futom. Róbert fiam futja a második szakaszt, ő a csapatunk legerősebb tagja, nagyon jó formában van. A harmadik szakaszt az unokám, Tamás, Róbert fia futja. A Staféta Róbert ötlete volt még 2003-ban, azóta minden évben futjuk. A csapatnevünk a 3 generáció, ez az én ötletem volt. Nagyon boldog érzés így együtt futni! Nagyon büszkék vagyunk egymásra!" - nyilatkozta a sportos hölgy, aki Gödöllőn lakik és a Margitszigetre járok edzeni, vonattal, már sok éve, nyaranta a hajnal 5 órakor induló vonattal, télen később.

"Nekem a futás nagyon fontos, ez az életformám, ehhez igazítom az életem többi részét. Nagyon nagy szükségem van a rendszeres edzésekre, mert rendben tartja a lelki állapotom, idegeim és az egészségem. Én minden edzéskor feltöltődöm, jó hangulatom lesz már közben is, utána meg pláne. Azt szoktam gondolni, megint boldogra futottam magam. Nem számít a rossz idő, a hideg, én akkor is rendszeresen járok edzeni. Mindenkinek javaslom, ha teheti, fusson! A maraton közeledtével egyre emelkedettebb és feszültebb a hangulatom. Izgulok, nehogy közbejöjjön valami, elesés, betegség. Nekem 74 évesen nagyon nagy ünnep rajtolni, futni és szerencsésen célba érni sok más futóval közösen a maratonon."

Marika a margitszigeti kört (ami több mint 5 kilométer) 36-38perc alatt futja le, és folyamatosan készül, és igyekszik minél több versenyen részt venni az év során. "Az edzéstávok mindig a következő versenyek távjaitól függenek. Az októberi Maraton után van egy kis lazítás, ilyenkor hetente 20-30 kilométert futok. Márciustól már heti 40 kilométerekkel készülök, júniustól pedig 50-55 kilométert teljesítek szeptember végéig. Ez minden másnap napi 16 kilométert jelent" - osztotta meg gondolatait a nagymama.

2009.09.29 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések