Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

6 évesen legyőzte a rák - meghalt Kamarás Inez

kategória: babaszoba.hu, Daganatos betegségek, Gyermek-egészségügy

Médiatár főoldal
képgaléria

Hatalmas daganatot vettek ki a kislány agyából

Hatalmas daganatot vettek ki a kislány agyából
Nem sokkal 6. születésnapja előtt, május 21-én, hajnali 4 órakor kórházban, de szerettei körében halt meg Kamarás Inez.

Tavaly februárban, aztán nyáron is úgy tűnt, hogy győzedelmeskedik a rák felett, a vizsgálatok egy ideig nem mutattak nála tumort. Inez kedve visszatért, újra megjött az étvágya, végre friss levegőn és gyerekek között lehetett, élhette a kislányok boldog életét, szülei óvó szeretetével körülvéve.
Ám aztán a szörnyű kór visszatért.

A primitív neuroectodermalis tumor (PNET) elnevezésű idegrendszeri daganat igen rosszindulatú, agresszív rákfajta, amelynél kicsi a túlélés esélye.

A szülők szavai
"Az utolsó napokban mosolyogva várta, hogy véget érjenek megpróbáltatásai.
Háttér

PNET (Primitiv Neuroectodermalis Tumor): ideghám eredetű, primitív, differenciálatlan daganat. Az idegrendszeri daganatok újabban elkülönített csoportját nevezik így. Ide a különböző, zömében éretlen sejtekből álló idegrendszeri daganatok tartoznak. A legtöbb e csoportba sorolt daganat nem a központi, hanem a perifériás idegrendszerben keletkezik. Igen rosszindulatú, agresszív daganatok. Rendszerint csak gyermekekben fordulnak elő.
Forrás: www.daganatok.hu


Nagyon köszönjük mindenkinek, aki megkeresett és próbált segíteni. Számtalan ötletet és kapcsolatot kaptunk segítőinktől. Szinte nem volt olyan, amit, akit nem kerestünk volna fel, ne próbáltunk volna ki.Mindez így egyben adta meg neki az 1,5 év túlésést a 2008. nov. 30-i rettenetes diagnózistól számítva.
Kitartóan, hősiesen, és valami elképesztő optimizmussal viselte betegségét. Soha, de soha nem kérdezte, miért nem mozog a keze, miért nem tud már járni. Elfogadta. Még az utolsó percig talált örömöt magának.
Egy ideje már nem kereste a gyerekek társaságát. Csak mi 4-en voltunk fontosak számára. Anya, apa, mama, papa. ha mi ott voltunk, rendben volt a kis világa.
Nagyon erős fájdalmai voltak. Halála előtt egy héttel ő kérte, hogy vigyük be a kórházba. Ott megnyugodott. Soha nem idegenkedett a kórháztól, mindent bátran viselt és elfogadott.
Az utolsó napot szinte végigaludta, éjjel már nehezen vette a levegőt.
Simogattuk, mikor utolsót dobbant a kis szíve."

Hogyan kezdődött?
A Budapesten élő, kiscsoportos óvodás Ineznél november végén jelentkeztek az első tünetek: fáradtságra panaszkodott, és párszor hányt.

Egy hétig nem vették komolyan az orvosok a tüneteket, pedig több helyen is megfordultak a szülők a kislánnyal, aki egyre rosszabbul lett.
November 30-án reggel már nem tudott beszélni és a szemét sem tudta kinyitni, ekkor CT vizsgálatra küldték, és 7 cm-es jobb homloklebenyi daganatot találtak.

Rohammentővel szállították az idegsebészetre, de vasárnap lévén nem kapott komolyabb terápiát, a szülőket is hazaküldték. Azon az éjjel azonban Inez kómába esett és lebénult.
Életmentő műtétet hajtottak rajta végre: 13 centiméteres, férfiököl nagyságú daganatot távolítottak el az agyából.

Nézze meg videónkat, amely még akkor készült, amikor a műtét utáni kemoterápiát kapta!

Inezt háromszor műtötték. Kétszer Magyarországon, egyszer pedig Bécsben.
6 hét sugárkezelést kapott, 3 hónap kemoterápiát.

"Teljesen átalakult az életünk. Igazából csak vele foglalkozunk, megpróbálunk minden lehetséges gyógymódot, táplálékkiegészítőt, mindent... MINDENT!"

2008. őszétől 2010. tavaszáig küzdött a rákkal ő és a családja. Ineznek kiscsengő volt az ovis jele.

Nyugodjék békében!

Kéky Kira

2010.05.26 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

6 kérdés - ha nyugodtan akar nyaralni

A nyaralás közeledtével sokan napokat, heteket töltenek a készülődéssel, előre ismerkednek a látnivalókkal, ezerszer átgondolják, mit kell feltétlenül becsomagolni. Vajon a biztonságukra, a nem várt kellemetlenségek kivédésére is elég gondot fordítanak?

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések