Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

62 évesen szült ikreket egy bolgár asszony

kategória: babaszoba.hu, Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Nőgyógyászat, Öregedés, Várandósság

Egy 62 esztendős asszony lett Bulgária legidősebb, elsőgyermekes édesanyja, aki embrió-visszahelyezés után ikreknek adott életet.

Médiatár főoldal
animáció

In vitro megtermékenyítés

In vitro megtermékenyítés
A 24 Hours napilap arról számolt be, hogy Kraszimira Dimitrova, a Rusze városából származó pszichiáter május 5-én császármetszéssel szülte meg ikerlányait, Mary-t és Jacqueline-t, akik külön-külön alig 1 kilogrammal születtek. Dimitrova az újságnak elmondta, hogy a terhesség embrió-visszahelyezés eredménye volt, és eredetileg hármas ikreket ültettek be, de az orvosok úgy döntöttek, hogy az egyik embriót eltávolítják. "Számomra a kor nem jelentett akadályt... annyira akartam gyereket szülni" - mondta.

Dimitrova, aki hamarosan nyugdíjba vonul, azért határozott amellett, hogy teherbe esik, mert a hatóságok életkora miatt nem engedélyezték számára az örökbefogadást.

"Nem szeretnék túl sokat töprengeni a jövőn. Remélem, hogy a babák rendben lesznek" - nyilatkozta.

Georgij Hubcsev szülész-nőgyógyász, aki a szülést levezette, a BTA hírügynökségnek elmondta, hogy ez még csak a második olyan eset volt a világon, amikor 60 éven felüli nőbe ültettek vissza embriót, ami ikrek születését eredményezte. A világ legidősebb édesanyja a 70 éves indiai Omkari Panwar, aki 2008-ban szült ikreket.

Tunde Okewale, az eljárást vezető orvos arról számolt be, hogy kedden Nigériában egy 57 esztendős asszony országa legidősebb édesanyjaként egy kislányt szült, aki mesterséges megtermékenyítés (IVF) útján fogant meg.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

Animáció: HáziPatika.com

2010.05.19 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Megelőzhető az újbóli csonttörés!

Sokan nem élik túl a csonttörést - szeretett, kedves idős rokonainkat, szomszédainkat veszíthetjük el amiatt, hogy nem ismerték fel időben a csontritkulásukat. Tudja meg, mit mond az orvos a megelőzésről, kezelésről!

tovább

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések