Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

5 tipp, hogy megszabaduljunk a gyomorpanaszoktól

kategória: Gyomor- és bélproblémák

Puffad, görcsöl a hasa, fáj a gyomra, kellemetlen érzése van evés után? A legtöbb férfinek rendszeresen van gyomorégése és emésztési problémája, és közülük soknak eléggé gyakran. Lássunk öt tippet ennek megakadályozására.

1. Sok rostot kell fogyasztani mindennap. A rostok nemcsak gyomrunk egészségében játszanak fontos szerepet, de testünkében is.

2. Rágjuk meg jól az ételt, és együnk kevesebbet - tanácsolják a szakértők. A rágás nem csupán az étel felaprítására szolgál, hanem jelzi a nyáltermelő mirigyeknek, a gyomornak és a vékonybélnek, hogy kezdjenek emésztő enzimeket kibocsátani.

3. A rendszeres mozgás segít megfelelően kezelni a stresszt, a gyomorpanaszok egyik legfőbb felelősét.

4. Ne vigyük túlzásba a savlekötő gyógyszerek szedését, mert az ellenkező véglet sem kevésbé problematikus.

5. Igyekezzünk olyan táplálékkiegészítőket szedni, melyek emésztést segítő enzimeket tartalmaznak. Ezzel jelentősen tehermentesíthetjük gyomrunkat.

2012.03.14 00:02:00

forrás: orientpress.hu


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Alkonyodik

A pszichés rendellenességek egy része kifejezetten az időskorhoz kapcsolódik. A zavarok gyakran az életkor sajátos nyomásainak következtében alakulnak ki, másszor egyéni traumatikus élmények, vagy biológiai rendellenességek húzódnak meg mögöttük.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések