Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

5 ok, amiért érdemes leszokni az üdítőitalról

kategória: Táplálkozás

Az üdítőital nem más, mint cukros víz, elhízáshoz és cukorbetegséghez vezet - ez a tény már régóta ismeretes. De milyen hatást fejtenek ki a cukros üdítőitalok szervezetünkben, miért érdemes leszokni róluk? Ezeket az információkat gyűjtötte össze egy tanulmány, amelyről a Today Health számol be.

1. Az üdítőital gyorsítják az öregedést. Legyen diétás vagy hagyományos, minden kóla tartalmaz foszfátot, foszforsavat, amelynek túlzott fogyasztása szív- és veseelégtelenséghez, izomvesztéshez és csontritkuláshoz vezethet. Ezek felgyorsítják az öregedés folyamatát.

2. Az égetett cukor rákot okozhat. Egy korábbi tanulmány kimutatta, hogy a mesterséges színezékek rákkeltő hatásúak.

3. A citrus alapú, valamint izotóniás italoknál az azokban megtalálható vegyi anyagok memóriazavarhoz, nagy mennyiségben való fogyasztása esetén idegi rendellenességhez is vezethetnek.

4. Nemcsak az üdítőital, hanem még a csomagolás is káros az egészségre. A biszfenol-A (BPA) az egyik legelterjedtebb műanyagipari alapanyag, amelyet már összefüggésbe hoztak a hormonzavarral, a meddőséggel, az elhízás, valamint a rák bizonyos típusaival.

5. Ötödik okként a szakértők az édesítőszereket sorolják fel, amelyeket a szervezet nem képes lebontani, így hosszú távon vízszennyezést is okoznak.

2012.03.19 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Tippek:

Napi 10 gramm tökmag elfogyasztása mellékhatás nélkül segít enyhíteni az inkontinencia- és prosztata-gondokat. Kiskertben is termeszthető, finom zöldség a Cucurbita pepo.

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések