Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

4 gyakorlat, mely enyhítheti a székrekedést

kategória: Alternatív medicina, Gyógyszerészet, Gyomor- és bélproblémák

Ha van egy kis szabadidőnk, az alábbi rövid gyakorlatsor elvégzésével csökkenthetjük a stressz káros hatását és serkenthetjük emésztésünket:

1. Ereszkedjünk térdre, és két karunkat az ég felé nyújtva tízszer feszítsük meg, majd lazítsuk el izmainkat!

2. Üljünk le a földre törökülésben úgy, hogy alsó talpéleinket összeérintjük, míg a felsőket megpróbáljuk minél szélesebbre nyitni! Lélegezzünk mélyen tízszer!

3. Feküdjünk hasra, és karjainkkal nyomjuk fel felsőtestünket, miközben összezárt lábaink továbbra is a talajhoz simulnak! Ismételjük meg a gyakorlatot tízszer!

4. Ereszkedjünk bal lábunkkal féltérdre, kezünket szorítsuk ökölbe, az öklünk nézzen az ég felé! Karunkat húzzuk be a derekunk mellé, majd nyújtsuk előre vállmagasságban úgy, hogy kinyújtott kézfejünk lefelé nézzen! A gyakorlatot tízszer végezzük el!

Ha a probléma megoldásában külső segítségre van szükségünk, a Boehringer Ingelheim biszakodil hatóanyagú készítménye a bélrendszer természetes mozgásának serkentése révén hatásos, ugyanakkor gyengéd megoldást kínál a székrekedésre.

A vény nélkül kapható gyógyszer közvetlenül fokozza a vastagbél természetes mozgását, ezzel elősegítve az ürülési folyamatokat. A Dulcolax® azzal is segíti a székrekedés megoldását, hogy csökkenti a víz visszaszívását a bélből, ezáltal növeli a széklet mennyiségét és javítja az állagát. A készítmény speciális védőbevonata ellenáll a gyomorsav és a vékonybélnedv hatásának, így a hatóanyag javarészt a hatás helyén, a vastagbélben szabadul fel. Hatása gyengéd, nem drasztikus, normál adagban nem okoz hasmenést, ezáltal nem okoz sóvesztést és kiszáradást. Hatásideje kiszámítható: hat-tizenkét óra. Mindez azt jelenti, hogy ha este bevesszük a drazsét, reggel jelentkezik a várt hatás. A gyógyszer használata praktikus és diszkrét: könnyű lenyelni, mivel mérete kicsi, íze kellemes, doboza pedig egy női táskában, kis helyen is elfér.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! - hívja fel a figyelmet közleményében a Boehringer Ingelheim.

2009.04.23 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Társadalombiztosítás által finanszírozott orvosi vizsgáltok

Jelen fejezetben arra vonatkozóan kaphat információt, hogy ki, milyen feltételek mellett, milyen vizsgálatok elvégzését igényelheti az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozásában.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések