Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nagy emberek nagy butaságai

kategória: Humor

Az angliai Ésszel a Tudományról kampány (Sense About Science) munkatársai évek óta összeállítanak egy listát arról, hogy az adott évben melyek voltak a legdöbbenetesebb áltudományos kijelentések, melyeket különféle ismert emberek nyilatkoztak a nyilvánosság előtt. A kampány célja, hogy ezeket a közszájon forgó tévedéseket tudományos alapon megcáfolják, és ezáltal gátat vessenek a butaság terjedésének.A 2011-es év "nyertesei" között szerepelt egy valóságshow sztár, Nicole Polizzi, egy republikánus elnökjelölt, Michelle Bachmann, valamint egy amerikai énekes-dalszerző, Suzi Quatro is.

Utóbbi a Daily Mail nevű lapnak adott interjúban számolt be arról, hogy állandóan visszatérő torokfájására nővére tanácsát megfogadva - aki szerint minden betegség a vastagbélből indul ki - béltisztító kúrába ­fogott, és naponta elfogyasztott egy tasak vastagbéltisztító port gyümölcslébe keverve, ami óriási javulást okozott nála. Melita Gordon gasztroenterológus azonban cáfolja azt a nézetet, miszerint a vastagbél lenne minden betegség melegágya, és bár valóban szerepe van néhány betegségben, semmiképpen sem tartozik ezek közéa torokgyulladás, amit egy orron és szájon át bejutó vírus okoz.

Michelle Bachmann egy televíziós szereplése során mesélt egy hölgyismerőséről, akinek a lánya a méhnyakrák megelőzésére kapott HPV-oltás következtében szellemileg visszamaradottá vált. A kampány igazgatója, Tracey Brown azért tartja igen veszélyesnek a hírességek ilyen nyilatkozatait, mert a közvélemény hajlamos ezeknek feltétel nélkül hitelt adni, így a fentihez hasonló mondat sokakat elriaszthat az amúgy igen hasznos, megelőző oltás beadatásától.

A harmadik ismert személy, Polizzi tette talán a legmegdöbbentőbb megállapítást, mikor kijelentette, azért nem kedveli az óceánpartokat, mert ott sok a cápa, továbbá a bálnák spermája miatt túl sós a víz. Simon Boxall oceanográfus azonban cáfolja ezt a tételt, mivel ahhoz rengeteg bálnára lenne szükség, hogy a spermájuk megérződjön az óceán vízén.

Végezetül álljon itt még egy áltudományos megállapítás Christian Louboutin francia cipőtervező szájából, aki egy partin hallotta valakitől, hogy a magas sarkú cipő azért teszi vonzóvá a női lábat, mert abban a láb pont olyan pozícióban van, mint orgazmus közben. Vagyis, ha ilyen helyzetben tartjuk a lábunk, számíthatunk rá, hogy nemsokára csodás élményben lesz részünk. Kevan Wylie szexuális tanácsadó szerint az még megeshet, hogy egy nő valóban ilyen pózban tartja a lábát orgazmus közben, de ebből korántsem következik, hogy valahányszor felveszi ezt a pózt, orgazmusa lesz.

2011.12.31 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések