Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

18 kilós daganatot távolítottak el a nőből

kategória: Daganatos betegségek, Gondolta volna?

Egy szaúdi asszony azt mondta, "újjászületett" pénteken, amikor német orvosok egy közel 18 kilós daganatot távolítottak el testéből. Az orvosok szerint ez volt a maga nemében a valaha látott legnagyobb tumor.

"Hazamegyek és odaállok az összes olyan orvos elé, akik azt mondták, reménytelen a dolog" - mondta el a neve elhallgatását kérő 35 éves háromgyermekes anya egy, az orvosokkal tartott sajtótájékoztatón Berlinben.

Az asszonynál 2004-ben diagnosztizáltak rosszindulatú porcdaganatot, úgynevezett kondroszarkómát, azonban a nő elutasította lakóhelyén, Kuvaitban az orvosok javaslatát, hogy távolíttassa el jobb lábát és medencéjének egy részét. Mire 2008-ban Németországba érkezett, a fotók tanúsága szerint strandlabda nagyságúra nőtt a daganat, az asszony nem tudott rendesen vizelni és bélelzáródás közvetlen veszélye állt fenn. A tumor kifelé is növekedett, megnyújtotta a csípő és a comb bőrét, a fenekén a bőr szétrepedt és kilátszott a daganat.

A berlini Capital Health orvosai kemoterápia segítségével elérték a daganat zsugorodását, a visszamaradó tumort öt különálló műtéttel távolították el kettő-négyhetente. A harmadik műtét után a beteg hat hónap után először volt képes felülni az ágyban, a kontrollvizsgálatok eddig nem találtak további daganatra utaló jelet.

A következő lépés a részben eltávolított medence rekonstrukciója lesz, ehhez méretre készített implantátumot használnak fel, továbbá csípőprotézist ültetnek be, mondta el az újságíróknak Dr. Heinz Zurbrügg. Az asszony most újból úgy néz ki, mint régen, hagyományos arab ruhát visel, amely csak a szemét hagyja szabadon. Bár mankóval jár, éber és élénk, egyszer még ujjaival a győzelem jelét is mutatta.

"Úgy éreztem, már nem tudom tovább csinálni" - nyilatkozta egy tolmács segítségével az asszony. A nő férjének munkáltatója, egy olajcég állja a 100 ezer euróra rúgó orvosi költségeket. "Hazaérve az lesz az első dolgom, hogy megölelem a gyermekeimet."

Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

2009.05.03 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


Szponzorált hirdetések