Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

152 nap alatt a Föld körül - biciklin

kategória: Gondolta volna?

Visszaérkezett a hét végén Nápolyba Juliana Buhring, aki kerékpárjával 152 nap alatt pedálozta körbe a Földet. Ő az első nő, aki biciklin tett meg mintegy 29 ezer kilométernyi utat.

Amikor a dél-olasz városból júliusban útnak indult, kevesen hitték, hogy vállalkozása sikerrel jár. Tizennyolc országot érintett útján, Indiában betegséggel küszködött, Törökországban kutyák támadtak rá, Ausztráliában madarak - írta a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása. "Fel sem tudom fogni még, hogy holnaptól nem kell minden reggel öt órakor kelni és nyeregbe pattanni. Meglepően jó állapotban érzem magam" - mondta, amikor begördült Nápolyba.

Juliana Buhring úgy érzi, hogy az út utolsó szakasza volt a legnehezebb: havazásban és helyenként mínusz kilenc Celsius-fokos hidegben tette meg az olaszországi szakaszt. "De 100 kerékpáros kísért a tengerparton Nápolyba, ami mókássá tette az egészet" - mesélte.

Útjával a Safe Passage Foundation nevű alapítvány munkájára kívánta felhívni a figyelmet, amely a vallási szektákban nevelkedett és onnan kitörni vágyó gyermekeket, fiatalokat segíti. Nem titkolt célja volt az is, hogy Guinness-rekordot állít fel, ő lesz az első nő, aki körbekerékpározza a Földet.

2012.12.28 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


Szponzorált hirdetések