Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

116 éves lett a világ legidősebb embere

kategória: Öregedés

A világ legidősebb embere egy amerikai asszony, Besse Cooper. 2011 júniusa óta az emberiség korelnöke. Georgia államban él, 105 éves kora óta egy idősotthonban. Száztizenhatodik születésnapi partija, amelyet a hét végén tartottak, gyerekzsúrszerű volt: a torta mellett léggömbök színesítették az eseményt, amelyen sok családtag és barát volt jelen, jóllehet legidősebb fia, Sidney Cooper szerint a matróna jobban kedveli a vissza­fogott ünneplést.

Fia szerint az idős hölgy, ahogy öregszik, úgy okosodik. A hosszú élet titkát a következőben foglalta össze: "Nem ütöm az orrom mások dolgába, és nem eszem silány étket." Besse Cooper 1896-ban született és csak 28 évesen ment férjhez. Négy gyereket szült, 1963-ban megözvegyült, és többé nem házasodott meg. Sohasem műtötték, és jelenleg sincs komoly egészségügyi gondja, csak kevés gyógyszert kell szednie - adta hírül a brit Metro újság.

2012.08.29 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

A bélflóra (mikroflóra, microbiota) funkciói

A vastagbél működése és az emberi egészség között igen szoros a kapcsolat. A káros anyagcseretermékeket termelő rothasztó mikrobák tartós túlsúlya egészségkárosító, míg a humánbarát probiotikus csírák az ilyen károsító tényezők ellen hatnak.

tovább

Tippek:

Ha egészséges háttal és derékkal élhetünk, a súlyos dolgokat akkor is egyenes háttal guggolásból emeljük föl, és ne hajlott háttal.

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések