Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

10000 mérföldes séta az elhunyt férj emlékére

kategória: Alzheimer-kór, Pszichológia

Egy 88 éves özvegy férje emlékére gyalogol minden nap egy bentlakásos idősek otthona körül. Az idős asszony nemrég a napi rendszeres sétáival elérte a 10000-ik megtett mérföld mérföldkövét.

Martha Michel a Namaste Alzheimer Központ közelében lévő tó körül teszi meg sétáit, amelyeket elhunyt férje emlékének szentel. Martha Michel annak idején még férjével, Lesterrel kezdett itt sétálni, akit a központban kezeltek. Miután Lester 1998-ban elhunyt, felesége tovább folytatta a sétákat, így emlékezve férjére.

A pár házassága 56 évig tartott, és rengeteget túráztak ezidő alatt, míg Lestert el nem érte a rettegett kór. A Lester emlékére tett séták a tó körül mára elérték a 10000 mérföldnyi össztávot, ami ugyanannyi, mintha háromszor keresztülgyalogolt volna az Egyesült Államokon.

2009.10.28 12:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Italok, melyek nélkül nem élet az élet

Víz nélkül néhány nap alatt meghalunk, a frissen facsart gyümölcslével pedig óriási tápértékhez juthatunk. A forró kávé illata és aromája nélkül pedig nem tudunk élni, annyira szeretjük.

tovább

Tippek:

Az esti étkezések - főleg az esti nassolás - sokkal jobban hizlalnak, mintha ugyanennyi kalóriát reggelire vagy ebédre fogyasztunk.


Szponzorált hirdetések