Betegségek szerint

Összesen: 10 kérdés és válasz

Betegségek (5 kérdés) Erotika (4 kérdés)  
Párkapcsolat (1 kérdés)  

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról


A gondom, hogy az előjátéknál még van merevedésem, de mire az aktusra kerülne a sor, megszűnik. Mi az oka ennek? Esetleg még a tapasztalat hiánya vagy az, hogy nem izgulok fel teljesen?
Javaslom, vegyék könnyedebbre , játékosabbra a szeretkezést. Kezdetben ne törekedjenek hüvelyi behatolásra, csak pettingeljenek. Próbálják egymást kézzel, szájjal, nyelvvel izgatni, majd kielégíteni. Önöknél fontos lehet ez a fokozatosság, hogy megismerjék egymás testét, reakcióit. A "tapasztalatot" így is egy kapcsolaton belül meg lehet szerezni.
A szeretkezés során fájdalmat érzek a hímvesszőmben (a húgycsőben) valamint a medencémhez tapadó izmokban. Mindez felerősödik merevedéskor, de főleg ejakuláció után. Mi lehet a bajom?
Az Ön panaszai leginkább prostata gyulladásra utalhatnak. Érdemes lenne prostatáját ismételten megvizsgáltatni, esetleg ondó- és húgycsőváladék vizsgálatot végezni. dr. Nyírádi Péter
A szexuális életünk nem jó, sőt, a közösülés fájdalmat okoz, ezért már nem kívánom, szinte félek tőle. Mi lehet a baj?
A tünetet Dispareuniának nevezik. Pszichoszomatikus tünet, lelki oka van. A lelki ok(ok) kezelésétől várható a javulás, ezért pszichoterápia igénybevételét javasom.
A végbélen történő szexulás érintkezés egészséges-e?
Az analis közösülés nem egészséges sem a férfi, sem a nő számára. Az aktív homoszexuálisok is csak áttételes okból gyakorolják. Attól, mert ezt a pornófilmek sugallják, nem szükséges másolni.
Ha már nincs menzeszem, ötvenéves elmúltam, kell-e védekezni?
A menopauza után nemigen fordul elő terhesség, nincs szükség fogamzásgátlásra.
Három éve van merevedési problémám, pl. van úgy, hogy aktuskor lankadt pénisszel van magömlésem. Életmódváltásra van szükség, vagy a gyógyszer jön számításba?
Gyógyszer jöhet számításba, mely tünetileg segít, okok megoldásában nem. Életmód-változtatás , pl. kevesebb stressz, de leginkább lelki okokat feltáró pszichoterápia segíthet egy szexuálpszichológusnál.
Hüvelytabletta alkalmazása mellett lehet-e gumióvszerrel védekezni, nem tartalmaz-e olyan anyagokat, amik károsítják az óvszert?
Nyugodtan védekezhet gumióvszerrel. Gondolja el, a tabletta a hüvelyfalat sem oldja, sérti. A gumi nem oldódik, sérül ezáltal. Azonban szeretném felhívni a figyelmét, hogy 100%-os fogamzásgátlás nem létezik.
Még nem volt orgazmusom, csak a csiklón keresztül. Ez természetes?
Az egy tévhit, hogy van külön hüvelyi és csiklói orgazmus. A csikló ingerlése nélkül eléggé nehéz orgazmust elérni. Az ilyen esetekben az a probléma, hogy a közösülés poziciója nem kedvez a hüvely és egyben a csikló izgatásának. Olyan közösülésformát keressenek, amely ezt a két feltételt egyszerre kielégíti.


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Aki "jó bőr" akar lenni

Ma már szerencsére kevesek éheznek. Az ételek mennyiségében és minőségében fantasztikus a kínálat. A kulináris örömök élvezete sokakat tesz boldoggá. De széppé is?

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések