Tumoros megbetegedések

Betegségek szerint

Összesen: 21 kérdés és válasz

Agydaganat (1 kérdés) Emlőrák (4 kérdés)  
Jóindulatú mirigydaganatok (adenómák) (0 kérdés) Méhnyakrák (2 kérdés)  
Prosztatarák (3 kérdés) Tüdőrák (3 kérdés)  
Vastagbélrák (4 kérdés) Végbélrák (0 kérdés)  

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról


A citosztatikus kezelések között hogy tehetek a legtöbbet a gyógyulásomért?
Elsősorban azzal, hogy az orvos utasításait minden esetben pontosan betartja. Az esetleges gyors javulás sokszor csak átmeneti, és ha ilyenkor felfüggeszti vagy megszegi a terápiát, nem következik be a várt végleges jobbulás! Sokat tehet a terápia sikeréért az életmódjában is, például ha lehetőség szerint minél többet mozog, egészségesen, vegyesen táplálkozik, és pozitívan, nyugodtan szemléli a világot, nem a betegségével, hanem a gyógyulásával foglalkozik. A hagyományos kezelés mellett érdemes kiegészítő terápiát is elkezdenie, amivel szervezetét energetikailag is megfelelően felkészíti. A kiegészítő terápiában használhat különböző étrend-kiegészítő készítményeket, illetve a gyógyszertárakban kapható egy magyar folyadék formátumú roboráló gyógyszer, ami komplex módon tartalmaz nyomelemeket, és javítja a daganatos betegek általános állapotát, közérzetét.
A kemoterápia hatására kihullott a hajam, mit lehet most tenni?
A legjobb a reményteljes várakozás, hiszen a sejtmérgek hatására kihullott haj vissza fog nőni. A citosztatikumok azokra az egyébként egészséges testi sejtekre hatnak leginkább mérgezően, amelyek gyors szaporodásúak, hasonlóan a ráksejtekhez. Ezért esik a haj áldozatul a kemoterápia során alkalmazott citosztatikus kezelésnek. Az átmenetileg használható - egyébként támogatott áron beszerezhető - parókát hónapokon belül a saját haj fogja felváltani.
Mikorra várható a rák gyógyszerének felfedezése?
A rák nem egységes betegség, így egyetlen ellenszerrel nem is volna gyógyítható. Ennek ellenére az intenzív kutatásoknak köszönhetően nincs év, hogy ne kerülne klinikai kipróbálásra vagy már forgalomba új rákgyógyszer, amely egy-egy bizonyos ráktípus gyógyításának hatékonyságát jelentősen javítja, nem is beszélve a kombinált terápiákkal szerzett egyre több tapasztalatról. Összességében mindezen vívmányoknak köszönhető, hogy az elmúlt 2-3 évtizedben jelentősen megnőtt azon betegek száma, akiket meg tudnak gyógyítani. Az ötéves túlélés ma már átlagosan 50 százalék fölött, a rák ezért napjainkban korántsem a legrosszabb prognózisú betegség. Sajnos vannak nála sokkal kevesebb sikerrel gyógyíthatók is szép számmal.
Mit kell tudni a daganatos betegségek kiegészítő kezeléséről?
A daganatos betegségek kezelése összetett feladat, amely az alapvető kezelési eljárások (például sebészi eltávolítás, kemoterápia, sugárkezelés) mellett magába foglalja a kiegészítő, más néven támogató (úgynevezett szupportív) kezeléseket is. Szupportív kezelésekre azért van szükség, mert a daganatos betegség és a daganatellenes terápia nem ritkán jelentősen megviseli a szervezetet. A szupportív kezelések célja az, hogy enyhítsék a daganatos betegség, vagy a daganatellenes terápia következtében fellépő panaszokat és mellékhatásokat, ezáltal javítsák az általános állapotot, a közérzetet, amelyek jelentős mértékben meghatározói az életminőségnek. Az ilyen kezelések gyakori szereplői például a különböző, speciális étrend-kiegészítő készítmények, de évtizedek óta használnak egy magyar fejlesztésű, cseppes gyógyszerkészítményt is, amely komplex módon tartalmaz nyomelemeket.Szponzorált hirdetések