Sebészet

Vakbélgyulladás

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 12 kérdés és válaszA vakbélműtét után visszamaradt egyik hegem napok óta nagyon érzékeny, fáj és szúr. Mi lenne a teendő, hogy ne fájjon annyira?
Javaslom, mutassa meg a sebészeti szakrendelésen, lehet, hogy egy benthagyott varrat (ha hagytak bent egyáltalán) begyulladt. Amíg 1-2 napon belül eljut orvoshoz, esetleg jegelje a sebét. dr. Kökény Zoltán
Enyhe láz, jobb alhasi fájdalom a panaszom. Vakbélgyulladás? Biztosan meg kell operálni?
Nem biztos, hogy vakbél. Lehet pl. vesekő, a vékonybélen található kiöblösödés, a Meckel-divertikul következménye, de az is lehet, hogy vírusos vékonybél-gyulladása van. Ilyenkor természetesen nincs műtét. Minden esetre az akut hasi katasztrófákhoz tartozó gennyes vakbélgyulladás kizárása, legalábbis megnyugtató módon, Interneten keresztül nem lehetséges. Minél előbb forduljon orvoshoz!
Milyen ételek fogyasztása nem javasolt vakbélműtét után?
Elsősorban a puffasztó, zsíros, fűszeres, nehezen emészthető ételeket kerülje. Levesek, párolt és grill húsok, tészta, rizs és főtt krumpli köretként fogyasztható. dr. Kökény Zoltán


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

6 tipp - így igya meg a magáét

Észrevette, hogy ritkábban érez szomjúságot? Tekintse ezt intő jelnek! Időskorban sincs kevesebb folyadékra szüksége a szervezetnek, mint korábban. Itt az ideje tudatosan odafigyelni erre, mert később csak nehezebb lesz.

tovább


Szponzorált hirdetések