Táplálkozás

Táplálkozás betegségek esetén

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 4 kérdés és válaszHallottam, hogy csontritkulásban szenvedőknek kerülni kell a foszfát tartalmú ételeket. Melyek ezek a Coca-colán kívül?
A következő élelmiszerek foszfortartalma magas (400 mg feletti foszfortartalom 100 g-ban): szárazbab, szárazborsó, lencse, szója dió, mandula, mák (igen magas 800 mg) sajtok Farkasdi Edina
Hányással, hasmenéssel járó betegség után mit ehetek, hogy ne jöjjenek vissza a hurutos tünetek?
Kerülje a zsíros, fűszeres ételeket. Az első napokban csak szénhidrátot fogyasszon, főtt burgonyát, sárgarépát, háztartási kekszet, ropit. Egyszerre keveset egyen és lassan, naponta legalább ötször. Folyadéknak vizet, ásványvizet és teát igyon cukor ízesítés nélkül. Ha már jobb az étványa és nincs panasza fokozatosan egészítse ki étrendjét sovány csirke hússal, sovány sonkával. Farkasdi Edina


Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések