Táplálkozás

Táplálkozás betegségek esetén

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 4 kérdés és válaszHallottam, hogy csontritkulásban szenvedőknek kerülni kell a foszfát tartalmú ételeket. Melyek ezek a Coca-colán kívül?
A következő élelmiszerek foszfortartalma magas (400 mg feletti foszfortartalom 100 g-ban): szárazbab, szárazborsó, lencse, szója dió, mandula, mák (igen magas 800 mg) sajtok Farkasdi Edina
Hányással, hasmenéssel járó betegség után mit ehetek, hogy ne jöjjenek vissza a hurutos tünetek?
Kerülje a zsíros, fűszeres ételeket. Az első napokban csak szénhidrátot fogyasszon, főtt burgonyát, sárgarépát, háztartási kekszet, ropit. Egyszerre keveset egyen és lassan, naponta legalább ötször. Folyadéknak vizet, ásványvizet és teát igyon cukor ízesítés nélkül. Ha már jobb az étványa és nincs panasza fokozatosan egészítse ki étrendjét sovány csirke hússal, sovány sonkával. Farkasdi Edina


Cikkajánló

Témakör: Egészséges táplálkozás

Táplálkozás időskorban

Az ember számára elérhető életkort újabban 95-115 évre becsülik, és ez a hosszú élet mindenképpen csak jó életminőség esetén élvezhető. Ennek megőrzésében a kiegyensúlyozott táplálkozásnak is nagy szerep jut.

tovább

Tippek:

Napi 10 gramm tökmag elfogyasztása mellékhatás nélkül segít enyhíteni az inkontinencia- és prosztata-gondokat. Kiskertben is termeszthető, finom zöldség a Cucurbita pepo.


Szponzorált hirdetések