Férfi egészségügyi problémák

Potenciazavar

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 31 kérdés és válasz

Dr. Nyirády Péter
Urológus
A problémám az, hogy a merevedésem az aktus közben csak néhány percig kielégítő. Léteznek-e ilyen szempontból hatékony gyógyteák, vagy ételek, vagy tornagyakorlatok?
Szexuálterápiás tapasztalataim alapján nem "csodaszereket" ajánlanék, hanem pszichoterápiát. Ennek egyik formája a szexterápia. Beszélgetésekből, házifeladatokból áll. Oldja a közösüléshez kötődő görcsöket, szorongásokat. Erről talál cikkeket honlapomon: http://szexterapia.hu . Vagy személyesen keressen fel egy szexuálpszichológust. Molnár Tamás
Elmúltam 50 éves és az erekcióm nem elégséges a nemi élethez. Ha van is merevedésem, az nem tart az aktus végéig. Mit tehetek?
Ma már az erektilis diszfunkció, vagy merevedési elégtelenség nagyon jól gyógyítható gyógyszeresen.
Merevedési problémával küszködöm már évek óte. Kivizsgáltak, és megállapították, hogy kóros elváltozások nem találhatók. A Viagra használatával sikerült megfelelő szexuális tevékenységet folytatni, de ijesztő számomra, hogy a szexuális igényem is a minimumra csökkent.
Az urológiai vizsgálat ellenére alapos gyanúm van rá, hogy kismedencei gyulladás, vagy prostata elváltozás állhat a panaszai hátterében, mert ezek az Önével megegyezö tüneteket okoznak. Természetesen hormonális eltérések is okozhatnak hasonló panaszokat, melyeket hormonszint meghatározással lehet kivizsgálni. Dr. Nyirády Péter
Merevedéskor a hímvesszőm elgörbül, nem tudom a hüvelybe bevezetni. Hova forduljak a panaszaimmal?
Fiatal korban veleszületett hímvessző-görbület okozza a tüneteket, mely leginkább lefelé irányul. Idősebb korban egy betegség, az induratis penisplastica hozza létre a leginkább hátrafelé irányuló görbületet. Mindkét esetben centrumban kell az elváltozást megoperáltatni.
Páromnak szerencsére nincs merevedési problémája, sőt a gond az, hogy nagyon nehezen jut el a csúcsra. Most 57 éves. Mi lehet a probléma, lehet-e kicsit siettetni a kielégülést?
Párjának feltétlenül javasolt urológus szakorvost felkeresnie, mert az elhúzódó magömlés hátterében és az Ö korában lehetnek olyan urológiai problémák a panaszok hátterében, melynek legelsö jele az említett gond. Dr. Nyirády Péter
Urológusom merevedési panaszaimra gyógyszert írt fel. Kialakíthat-e hozzászokást ezek hosszabb ideig tartó szedése?
Az ún. foszfodiészteráz gátlók nem alakítanak ki hozzászokást, sőt, elhúzódó szedésük jótékonyan hat a hímvessző merevedéséért felelős szöveteire.


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések