Pikkelysömör (pszoriázis, psoriasis)

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 3 kérdés és válasz

Dr. Vass Ilona
Bőrgyógyász - kozmetológus
Édesapámnak kiterjedt pikkelysömöre van, és már nálam is jelentkezett ez a betegség. Hasonlóra számíthatok én is?
A pikkelysömör örökletes betegség, de nem biztos, hogy Önnek is olyan kiterjedt tünetei lesznek, mint édesapjának. Helyes életmóddal és a tüneteknek megfelelő kezeléssel jelentősen javíthaó az állapot. Üdvözlettel dr Vass Ilona
Gyógyítható-e a pikkelysömör, vagy csak tünetmentessé lehet tenni? Örökölheti-e a gyerek?
A pikkelysömör esetében a tünetek kezelhetők. A gyermekek sajnos örökölhetik. dr. Vass Ilona
Húsz éve tűröm a pikkelysömör minden velejáróját, és azt szeretném megtudni, hogy a szolárium télen helyettesítheti-e a napfényt? A fejbőrömön, és az ízületeimen található a pikkelysömör, és inkább csak a fejbőrömön nagy kiterjedésű.
Az a tapasztalat, hogy az esetek nagyobb részében az UV fény jó hatású a pikkelysömörös bőrre. Mind a szolárium, mind a napozás alkalmával figyelni kell azonban arra, hogy az UV fénynek, különösen rendszeresen alkalmazva, káros hatásai is lehetnek( pl. bőrrák!) Ha lokálisan használható készítmények alkalmazására is megszűnnek a tünetei, első körben ezeket válassza ! dr. Vass Ilona


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Szobai kondi: sportszerek otthonra

Zegernyésebb évszakok közeledtén sokan döntenek úgy, hogy itt az ideje beszerezni otthonra valamilyen praktikus beltéri sporteszközt. Segítünk választani.

tovább

Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések