Pikkelysömör (pszoriázis, psoriasis)

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 3 kérdés és válasz

Dr. Vass Ilona
Bőrgyógyász - kozmetológus
Édesapámnak kiterjedt pikkelysömöre van, és már nálam is jelentkezett ez a betegség. Hasonlóra számíthatok én is?
A pikkelysömör örökletes betegség, de nem biztos, hogy Önnek is olyan kiterjedt tünetei lesznek, mint édesapjának. Helyes életmóddal és a tüneteknek megfelelő kezeléssel jelentősen javíthaó az állapot. Üdvözlettel dr Vass Ilona
Gyógyítható-e a pikkelysömör, vagy csak tünetmentessé lehet tenni? Örökölheti-e a gyerek?
A pikkelysömör esetében a tünetek kezelhetők. A gyermekek sajnos örökölhetik. dr. Vass Ilona
Húsz éve tűröm a pikkelysömör minden velejáróját, és azt szeretném megtudni, hogy a szolárium télen helyettesítheti-e a napfényt? A fejbőrömön, és az ízületeimen található a pikkelysömör, és inkább csak a fejbőrömön nagy kiterjedésű.
Az a tapasztalat, hogy az esetek nagyobb részében az UV fény jó hatású a pikkelysömörös bőrre. Mind a szolárium, mind a napozás alkalmával figyelni kell azonban arra, hogy az UV fénynek, különösen rendszeresen alkalmazva, káros hatásai is lehetnek( pl. bőrrák!) Ha lokálisan használható készítmények alkalmazására is megszűnnek a tünetei, első körben ezeket válassza ! dr. Vass Ilona


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Reccsen, roppan, gyógyul

A csontkovács, ha képzett szakértő és nem sarlatán, a sajgó háton kívül akár belső szervek problémáit is képes orvosolni, és valójában nem csontkovácsnak, hanem manuálterapeutának hívják.

tovább

Tesztajánló

Ismeri Ön a bőrét?

Mennyire van tisztában bőre működésével? Mindent tud róla? Próbálja ki tudását tesztünkben a bőrrel és betegségeivel kapcsolatos kérdések segítségével!


Szponzorált hirdetések