Száj- és fogászati rendellenességek

Parodontózis

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 31 kérdés és válasz

Dr. Déry Péter
Fogszakorvos

Dr. Hermann Gábor
Felnőttkori fogszabályozás szakorvosa
Évekig gyakran vérzett a fogam, különösen fogmosásnál. A fogászati röntgen kimutatta, hogy a fogakat tartó csontozat mennyisége a normális értéknek csak mintegy a fele.Fogaim már érezhetően mozognak. A fogorvos tájékoztatott, hogy néhány éven belül elvesztem őket, nincs mit tenni. Eléggé elkeserítő helyzet. Tényleg nincs gyógymód ilyen helyzetben?
Parodontológiának hivják azt a szakterületet, amely a fogakat tartó csontszerkezettel foglalkozik. Érdemes egy ilyen kollégát felkeresni, aki nagyon valószinűen tud biztatót mondani Önnek. Nagyon sok megoldás létezik a mai fogászatban. Amennyiben nem talál ilyen kollégát, keressen engem a 2671600 telefonszámon (kedden, szerdán, pénteken) és szivesen javasolni fogok egyet . Üdvözlettel! Dr Hermann Gábor www.fogszabalyozas.com
Kb. 2 éve jelent meg a szájüregem mindkét oldalán a leukoplakia. A fogorvosom szerint sosem fog elmúlni, a szakkönyvek meg azt írják, hogy ez egy rákelőtti állapot. Mit tehetek?
A leukoplákia szerencsére nem rák. A kiváltó tényezők között sok tényező szerepelhet. AZ is felmerül, hogy ez esetleg nem leukoplákiás elváltozás, hanem pl.: hiperkeratózis (túlzott elszarusodás). Javaslom, hogy keresse fel Budapesten a Mária u. 52-ben működő Parodontológiai Klinikát, ahol a hasonló gondokra specializálódott szakemberek bővebb felvilágosítást adhatnak Önnek. Volom András
Néhány hónapja vettem észre, hogy az alsó és felső fogsorom néhány fogánál közvetlenül az ínynél úgy kopott ki a fogam, mintha valami ráspollyal éket reszeltek volna bele. Szeretném megkérdezni milyen kezelést várhatok a fogorvostól a kialakult "hézagok" eltüntetésére?
Ezt az elváltozást könnyedén ki lehet küszöbölni. A kikopott részeket be lehet tömni fogszínű tömőanyaggal. A hézagok teljesen eltűnnek és színben sem fog a hely a környezettől eltérni. A kezelés sem fáj.


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések