Száj- és fogászati rendellenességek

Parodontózis

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 31 kérdés és válasz

Dr. Déry Péter
Fogszakorvos

Dr. Hermann Gábor
Felnőttkori fogszabályozás szakorvosa

Dr. Volom András
Esztétikai fogorvos
Évekig gyakran vérzett a fogam, különösen fogmosásnál. A fogászati röntgen kimutatta, hogy a fogakat tartó csontozat mennyisége a normális értéknek csak mintegy a fele.Fogaim már érezhetően mozognak. A fogorvos tájékoztatott, hogy néhány éven belül elvesztem őket, nincs mit tenni. Eléggé elkeserítő helyzet. Tényleg nincs gyógymód ilyen helyzetben?
Parodontológiának hivják azt a szakterületet, amely a fogakat tartó csontszerkezettel foglalkozik. Érdemes egy ilyen kollégát felkeresni, aki nagyon valószinűen tud biztatót mondani Önnek. Nagyon sok megoldás létezik a mai fogászatban. Amennyiben nem talál ilyen kollégát, keressen engem a 2671600 telefonszámon (kedden, szerdán, pénteken) és szivesen javasolni fogok egyet . Üdvözlettel! Dr Hermann Gábor www.fogszabalyozas.com
Kb. 2 éve jelent meg a szájüregem mindkét oldalán a leukoplakia. A fogorvosom szerint sosem fog elmúlni, a szakkönyvek meg azt írják, hogy ez egy rákelőtti állapot. Mit tehetek?
A leukoplákia szerencsére nem rák. A kiváltó tényezők között sok tényező szerepelhet. AZ is felmerül, hogy ez esetleg nem leukoplákiás elváltozás, hanem pl.: hiperkeratózis (túlzott elszarusodás). Javaslom, hogy keresse fel Budapesten a Mária u. 52-ben működő Parodontológiai Klinikát, ahol a hasonló gondokra specializálódott szakemberek bővebb felvilágosítást adhatnak Önnek. Volom András
Néhány hónapja vettem észre, hogy az alsó és felső fogsorom néhány fogánál közvetlenül az ínynél úgy kopott ki a fogam, mintha valami ráspollyal éket reszeltek volna bele. Szeretném megkérdezni milyen kezelést várhatok a fogorvostól a kialakult "hézagok" eltüntetésére?
Ezt az elváltozást könnyedén ki lehet küszöbölni. A kikopott részeket be lehet tömni fogszínű tömőanyaggal. A hézagok teljesen eltűnnek és színben sem fog a hely a környezettől eltérni. A kezelés sem fáj.


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Nyaralás cseppnyi problémával

Ki ne vágyna felhőtlen pihenésre, olyan nyaralásra, amit semmi egészségügyi probléma nem árnyékol be. Joga van ehhez mindenkinek, még azoknak is, akik nyaralás alatt többször kényszerülnek felkeresni az illemhelyet.

tovább

Egészség témájú olvasnivalók a weben


Szponzorált hirdetések