Orrsövényferdülés

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 4 kérdés és válaszGyerekkoromban eltört az orrom, amivel akkor nem mentünk el kezelésre, így most ferde. Szeretnék érdeklődni, hogy az ilyen korrekciós műtéteket lehet-e nem plasztikai sebészeten csinálni.
A korrekt válasz attól is függ, hogy pontosan az orrsövény, illetve az orrváz melyik területét és milyen mértékben érinti az elváltozás. A vizsgálat után döntheti el a fül-orr-gégész, hogy belefér a fül-orr-gégészet keretei közé a beavatkozás vagy sem. Dr. Maglics Szilvia
Ha nem vagyok megfázva, akkor sem kapok rendesen levegőt az orromon, vagy mind két oldalon közepesen kapok levegőt, vagy az egyiken rendesen, a másikon pedig alig. Ez olykor egy kattanásszerü hang kiséretében megváltozik, forditva lesz. Mi okozhatja ezt?
Az Ön által leírtakhoz hasonló panaszokat leggyakrabban az orrsövény ferdülése okozza, de egyéb orrüregi, orrgarati elváltozás, szövettöblet is előfordulhat a panaszok hátterében. Orvosi vizsgálat javasolt. Dr. Maglics Szilvia
Milyen következményei lehetnek a folytonos orrcsepp-használatnak? Már több mint 10 éve rendszeresen használok orrcseppet és most szeretném abbahagyni.
Sajnos az orrcsepp hosszas használata valóban tönkreteheti az orr nyálkahártyáját, ráadásul egy idő után már nem is használ. Mindenképpen abba kellene hagynia a rendszeres orrcsepp használatot.
Orrsövényferdülésem van és az orrcsontom is meglehetősen ferde. Emiatt elég nehezen kapok levegőt az orromon keresztül, és éjjelente kiszárad a torkom. Az orrsövényferdülést lehet, vagy érdemes e kezelni ilyen esetben, a csont helyreállítása nélkül?
Feltételezem, hogy a kérdésében leírt orrsövényferdülés mellett meglévő orrcsont ferdeségén Ön a külsőleg látható orrváz ferdeségét érti. Amennyiben valakit az esztétikai eltérés nem zavar, nem szükséges a külsőleg látható ferdeség korrekciója. A funkcionális panaszt okozó orrsövényferdülést a legtöbb esetben orrplasztika nélkül is meg lehet oldani, de ennek tényleges eldöntésére nyilván orvosi vizsgálat szükséges. Dr. Maglics Szilvia


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések