Orrsövényferdülés

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 4 kérdés és válaszGyerekkoromban eltört az orrom, amivel akkor nem mentünk el kezelésre, így most ferde. Szeretnék érdeklődni, hogy az ilyen korrekciós műtéteket lehet-e nem plasztikai sebészeten csinálni.
A korrekt válasz attól is függ, hogy pontosan az orrsövény, illetve az orrváz melyik területét és milyen mértékben érinti az elváltozás. A vizsgálat után döntheti el a fül-orr-gégész, hogy belefér a fül-orr-gégészet keretei közé a beavatkozás vagy sem. Dr. Maglics Szilvia
Ha nem vagyok megfázva, akkor sem kapok rendesen levegőt az orromon, vagy mind két oldalon közepesen kapok levegőt, vagy az egyiken rendesen, a másikon pedig alig. Ez olykor egy kattanásszerü hang kiséretében megváltozik, forditva lesz. Mi okozhatja ezt?
Az Ön által leírtakhoz hasonló panaszokat leggyakrabban az orrsövény ferdülése okozza, de egyéb orrüregi, orrgarati elváltozás, szövettöblet is előfordulhat a panaszok hátterében. Orvosi vizsgálat javasolt. Dr. Maglics Szilvia
Milyen következményei lehetnek a folytonos orrcsepp-használatnak? Már több mint 10 éve rendszeresen használok orrcseppet és most szeretném abbahagyni.
Sajnos az orrcsepp hosszas használata valóban tönkreteheti az orr nyálkahártyáját, ráadásul egy idő után már nem is használ. Mindenképpen abba kellene hagynia a rendszeres orrcsepp használatot.
Orrsövényferdülésem van és az orrcsontom is meglehetősen ferde. Emiatt elég nehezen kapok levegőt az orromon keresztül, és éjjelente kiszárad a torkom. Az orrsövényferdülést lehet, vagy érdemes e kezelni ilyen esetben, a csont helyreállítása nélkül?
Feltételezem, hogy a kérdésében leírt orrsövényferdülés mellett meglévő orrcsont ferdeségén Ön a külsőleg látható orrváz ferdeségét érti. Amennyiben valakit az esztétikai eltérés nem zavar, nem szükséges a külsőleg látható ferdeség korrekciója. A funkcionális panaszt okozó orrsövényferdülést a legtöbb esetben orrplasztika nélkül is meg lehet oldani, de ennek tényleges eldöntésére nyilván orvosi vizsgálat szükséges. Dr. Maglics Szilvia


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A gyógyító tenger

A vadvirágos rét tavasszal, a hűsítő tenger nyáron, a rőt színekben pompázó erdő ősszel, a hófödte hegy télen - íme az ideális úti célok minden évszakra. Most lássuk: miért jó választás nyáron a tenger egészségünk szempontjából?

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések