Nikotinfüggőség

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 2 kérdés és válaszNapi egy doboz cigarettát elszívok, light változatban. 52 évesen szeretnék leszokni. Agyi érrendszeri problémám is van, minden évben értágító infusiókat kapok az állapotmegtartás érdekében. Tudom, hogy káros, amit csinálok, de sajnos egyedül nem nagyon megy a leszokás, próbáltam már tapaszt, rágógumit sikertelenül. Mit tegyek?
Tanácsom az lenne, hogy próbálja meg a leszokást közösségben. Pl. tüdőgondozóban sokszor szerveznek leszokó programokat pszichológus és egyéb szakemberek tájékoztató előadásaival kisérve. Ha együtt próbálnak leszokni másokkal, akkor ez sok esetben, sok embernek inpiráló tud lenni. Érdeklődjön a területi tüdőgondozóban efelől , hogy a lakóhelyén foglalkoznak-e ilyesmivel. dr. Radeczky Éva
Párom már talán az anyukája hasában is dohányzott, azóta sokszor próbált leszokni, szinte eredménytelenül. Elég sovány alkatú, sokat köhög, főleg reggelente, állandóan fáj a lába. Akarata sajnos nincs elég ahhoz, hogy letegye a cigarettát. Hallottam egy elektromágneses módszerről, de nem tudom a pontos nevét, illetve azt sem, hogy hol lehet erre jelentkezni.
Nagyon fontos lenne a leszokás, bármilyen módszerrel is történjen, hiszen a lábfájdalom jelezhet érszűkületet is, nembeszélve a tüdő állapotára gyakorolt káros hatásokról. Az Ön által emlitette kezelés az un. alternativ gyógyászat körébe tartozó eljárás, és általában magánrendeléseken végzik, általában azoknak használ, akik hisznek benne. Szerintem ha érdeklődik, akkor a lakóhelyük környékén vagy nagyobb városban biztosan végeznek hasonlót. Nem tudom pontosan a működését és a nevét sem, mert én nem foglalkozom ezekkel a módszerekkel. Nem tudom, hogy próbálták-e már esetleg a Niquitin tapaszt vagy a rágógumit leszokás céljából? ha nem, akkor érdemes lenne. Dr. Radeczky Éva


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Mi történik a tőzsdén?

A tőzsde titokzatos világként jelenik meg az utca embere számára, éppen ezért sokan félnek is tőle. A hozzáértők szerint pedig egyszerű intézmény a tőzsde: nem más, mint piac, ahol a tőzsdei termékek cserélnek gazdát.

tovább


Szponzorált hirdetések