Láb- és körömgomba

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 3 kérdés és válasz

dr. Daróczy Judit
Bőrgyógyász-venerológus-kozmetológus szakorvos

Dr. Podányi Beáta
Bőrgyógyász

Dr. Vass Ilona
Bőrgyógyász - kozmetológus
A lábujjamon a körömrészen gombás fertőzés van, kezelés után újra kiújul. Mit tegyek? Léteznek esetleg erre homeopátiás szerek? Hogyan lehet ezt a jelenséget teljesen megszüntetni?
Homeopátiás szerekkel általában nem sikerül megoldani a körömgombát. Vannak olyan tabletták, melyeket a fertőzés gyógyaítására alkalmazunk, teljes köröm érintettsége esetén általában 3 hónapig. A kiújulás sajnos előfordul, ennek megelőzésére a cipőket formalinnal ki kell fertőtleníteni a kezelés elején és végén. dr. Vass Ilona
A tájékoztatón az áll, hogy ha szed az ember gombafertőzés elleni gyógyszert a fogamzásgátló mellett, akkor a fogamzásgátló hatása csökkenhet. Így van?
A betegtájékoztatón taláható gyógyszer-kölcsönhatásokat illik komolyan venni. A szabály ilyenkor, hogy a fogamzásgátló tabletta szedés mellett a másik gyógyszer szedése alatt +két hétig óvszerrel is védekezni kell.
Gombás körömbetegség esetén a ruházat, körömápoló eszközök, kéz fertőtlenítését milyen anyaggal lehet megoldani?
A cipők fertőtlenítésére 10 vagy 20 %-os formalint ajánlunk, a kifőzhető eszközöket és ruhákat ki kell főzni. dr. Vass Ilona


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Kel, egy téli barát

Tele van ásványi anyagokkal, vitaminnal, növényi rosttal. Laktat, de nem hizlal. Télen is bőséggel áll rendelkezésünkre mérsékelt áron, amikor nem dúskálunk friss zöldségben, gyümölcsben. Bizony, több megbecsülést érdemelne.

tovább


Szponzorált hirdetések