Láb- és körömgomba

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 3 kérdés és válasz

Dr. Vass Ilona
Bőrgyógyász - kozmetológus
A lábujjamon a körömrészen gombás fertőzés van, kezelés után újra kiújul. Mit tegyek? Léteznek esetleg erre homeopátiás szerek? Hogyan lehet ezt a jelenséget teljesen megszüntetni?
Homeopátiás szerekkel általában nem sikerül megoldani a körömgombát. Vannak olyan tabletták, melyeket a fertőzés gyógyaítására alkalmazunk, teljes köröm érintettsége esetén általában 3 hónapig. A kiújulás sajnos előfordul, ennek megelőzésére a cipőket formalinnal ki kell fertőtleníteni a kezelés elején és végén. dr. Vass Ilona
A tájékoztatón az áll, hogy ha szed az ember gombafertőzés elleni gyógyszert a fogamzásgátló mellett, akkor a fogamzásgátló hatása csökkenhet. Így van?
A betegtájékoztatón taláható gyógyszer-kölcsönhatásokat illik komolyan venni. A szabály ilyenkor, hogy a fogamzásgátló tabletta szedés mellett a másik gyógyszer szedése alatt +két hétig óvszerrel is védekezni kell.
Gombás körömbetegség esetén a ruházat, körömápoló eszközök, kéz fertőtlenítését milyen anyaggal lehet megoldani?
A cipők fertőtlenítésére 10 vagy 20 %-os formalint ajánlunk, a kifőzhető eszközöket és ruhákat ki kell főzni. dr. Vass Ilona


Tippek:

A láb normál hőmérséklete 30 °C körül van. Hogy ezt hidegben is jobban megőrizhesse, elősegíthetjük lábfürdőkkel. A rozmaring- és levendulaolajos lábvíz fokozza a vérkeringést, és kellemes illatú!


Szponzorált hirdetések