Férfi egészségügyi problémák

Korai magömlés

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 28 kérdés és válasz

Dr. Nyirády Péter
Urológus
Barátnőmmel kiegyensúlyozott kapcsolatban élek, csak közösüléskor mindig túl korán eljutok a csúcsra. Létezik-e hatásos gyógyszer, amellyel a teljesítőképességemet nővelni lehetne?
Sajnos, jelenleg nincs olyan készítmény, mely igazoltan hatásos a korai magömlés kezelésére. Hasznos tanácsnak szokták mondani a makk lidocain kenőcsös kezelését, de sajnos nagyon korlátozott eredmény nyújt. Javasolt sokkal hosszabb előjáték és a hímvessző későbbi bevezetése a hüvelybe. Továbbá javasolt a többszöri kielégülés is az Ön számára, mert akkor a második alkalommal már később alakul ki a magömlés. Dr. Nyirády Péter
Eddig az aktusok hosszú ideig tartottak, eredménytelenül. Jelenlegi problémánk pedig az, hogy a partnerem túl gyorsan lépi át az izgalmi lépcsőket, így az aktus is perceken belül befejeződik. Mi ennek az oka?
Partnerénél korábban késlekedő magömlés (ejaculatio tarda) lehetett. Ez is lelki eredetű általában. A korai magömlés pedig szinte mindig tanuláslélektani vagy mélylélektani gyökerű. Lehet gyerekkorba vagy serdülőkorba visszanyúló oka. Lehet személyiségen belüli tudattalan ok, mint pl. szorongás, megfelelniakarás, teljesítménycentrikusság, görcsösség. De lehet párkapcsolati ok is. A témáról több cikket olvashat honlapomon: http://szexterapia.hu. Átmeneti segítség lehet tünetileg a Lidokain krém. De hosszabb távon a szexterápiát javaslom. Molnár Tamás szexuálpszichológus
Korábban sorozatosan megfáztam, és azóta is érzek fájdalmat a derekamban, de már elvileg nincs bajom, valami mégsincs rendben. Szeretkezés alkalmával nem tudom fenntartani az erekciót, csak rövid ideig, és korai magömlés a vége a dolognak. Mi lehet a probléma oka?
Sajnos vizsgálata nélkül nem tudhatom, hogy van-e gyulladásos elváltozása, vagy nincs. Panaszai hátterében felmerül prostata vagy mellékhere gyulladás, húgyúti fertőzés. dr. Nyirády Péter


Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések