Kopaszodás

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 2 kérdés és válasz

dr. Daróczy Judit
Bőrgyógyász-venerológus-kozmetológus szakorvos

Dr. Podányi Beáta
Bőrgyógyász

Dr. Vass Ilona
Bőrgyógyász - kozmetológus
Férfiak esetében lehet-e használni antiandrogén készítményt a kopaszodás megfékezésére/mérséklésére? Ha lehet, akkor milyen mellékhatásokkal kell számolni a hormonkezelés során? Ha nem lehet, akkor ennek mi a pontos oka?
Van olyan tabletta, amelyet férfiaknál alkalmaznak a hormonális eredetű kopaszodás megszüntetésére. Mi azonban általában nem ezt, hanem erre a célra kifejlesztett oldatot ajánlunk. A hormonkezelés mellékhatásaként irodalomban leírtak potenciazavarokat a tabletta szedése alatt, de vannak olyan adatok is, amelyek azt bizonyatják, hogy ez nem gyakoribb, mint a hasonló korú férfiaknál gyógyszerszedés nélkül. Üdvözlettel dr. Vass Ilona
Néhány hónapja nagyon megvékonyodtak a hajszálaim. Okozhatta ezt a stressz?
Lehet stressztől is, de azt gondolom, inkább hormonális oka lehet. Speciális hajvizsgálatunkon (TrichoScan) a nyugvó és növekedésben lévő hajszálak arányából következtetni tudunk a hajhullás okára, és ennek megfelelen tudjuk összeállítani az Önnek legjobb kezelési módot. dr. Vass Ilona


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Szerelmes nagymama?

Kétségbeesetten ült a tükre előtt. Nézegette az arcát, majd váratlanul kiöltötte a nyelvét. Önmagára. - Vén hülye vagy - mondta a képmásának, és váratlanul felnevetett.

tovább

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések