Ín- és szalagszakadás

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 2 kérdés és válasz

Dr. Boros Zoltán
Baleseti sebész
Elszakadt a térdem keresztszalaga, milyen veszélye van annak, ha nagyon sokáig elhúzom a mütetet ? Szerepet játszana-e ez a felépülés sikerességében??
A műtét halasztása nem befolyásolja annak eredményességét, pláne, hogyha ügyel a túlterhelés, csavaró mozdulatok, esések elkerülésére és a combizom erősítésére. Ha Ön élsportoló, akkor jobb minél hamarabb túlesni rajta. Ha nem élsportoló és életminőségét nem rontja a jelen állapot, akkor várhat a műtéttel.
Elszakadt a térdszalagom, szeretném tudni, műtét után mennyi az esély a 100%-os felépülésre, és hogy folytathatom-e a sportot! Mire kell majd nagyon odafigyelnem a rehabilitácio során, hogy minél jobban felépüljek?
A 100%-os felépülés esélye elég nagy, bár sok tényezőtől függ. Először is a műtét sikerétől, az Ön szervezetének gyógyhajlamától, a rehabilitációtól. A megfelelő táplálkozásra, folyadékpótlásra, táplálék-kiegészítésre műtét után majd érdemes nagyon odafigyelni. Emellett arra, hogy miután felépült, erősítse meg a combfeszítő izmait, hogy stabilabb legyen a térdízület. dr. Boros Szilvia


Tippek:

Ellenőrizze rendszeresen vérnyomását, mert a magas vérnyomás a látást is veszélyeztetheti.


Szponzorált hirdetések