Ín- és szalagszakadás

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 2 kérdés és válasz

Dr. Bényi Mária
Népegészségügyi szakértő

Dr. Boros Zoltán
Baleseti sebész
Elszakadt a térdem keresztszalaga, milyen veszélye van annak, ha nagyon sokáig elhúzom a mütetet ? Szerepet játszana-e ez a felépülés sikerességében??
A műtét halasztása nem befolyásolja annak eredményességét, pláne, hogyha ügyel a túlterhelés, csavaró mozdulatok, esések elkerülésére és a combizom erősítésére. Ha Ön élsportoló, akkor jobb minél hamarabb túlesni rajta. Ha nem élsportoló és életminőségét nem rontja a jelen állapot, akkor várhat a műtéttel.
Elszakadt a térdszalagom, szeretném tudni, műtét után mennyi az esély a 100%-os felépülésre, és hogy folytathatom-e a sportot! Mire kell majd nagyon odafigyelnem a rehabilitácio során, hogy minél jobban felépüljek?
A 100%-os felépülés esélye elég nagy, bár sok tényezőtől függ. Először is a műtét sikerétől, az Ön szervezetének gyógyhajlamától, a rehabilitációtól. A megfelelő táplálkozásra, folyadékpótlásra, táplálék-kiegészítésre műtét után majd érdemes nagyon odafigyelni. Emellett arra, hogy miután felépült, erősítse meg a combfeszítő izmait, hogy stabilabb legyen a térdízület. dr. Boros Szilvia


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Nyaralás cseppnyi problémával

Ki ne vágyna felhőtlen pihenésre, olyan nyaralásra, amit semmi egészségügyi probléma nem árnyékol be. Joga van ehhez mindenkinek, még azoknak is, akik nyaralás alatt többször kényszerülnek felkeresni az illemhelyet.

tovább

Egészség témájú olvasnivalók a weben


Szponzorált hirdetések