Ideggyógyászati megbetegedések

Betegségek szerint

Összesen: 15 kérdés és válasz

Álmatlanság (1 kérdés) Alvászavarok (4 kérdés)  
Alzheimer-kór (1 kérdés) Demencia (2 kérdés)  
Kézremegés (tremor) (0 kérdés) Migrén (3 kérdés)  
Myastenia gravis (0 kérdés) Narkolepszia (0 kérdés)  
Sclerosis multiplex (1 kérdés)  

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról


A következő betegséggel kapcsolatban kérdezném: vertebro-basilaris syndroma. Mi is ez a betegség pontosan?
Vertebrobasilaris syndromának nevezik a kisagy és az agytörzs hirtelen kialakuló vérellátási zavarát. Ennek számtalan oka lehet, például bármi, ami beszűkíti az erek keresztmetszetét, pl. kívülről rájuk irányuló nyomás (sokszor egy hirtelen fejmozdulat előzi meg). Ennek felismerése és kezelése speciális neurológiai feladat. Dr. Iván Norbert
Családomban Guillen-Barré-kór fordult elő. Nagyon ijesztő látvány, mert csaknem teljesen lebénult. Mire számíthatunk?
A Guillen-Barré-kór ijesztő tüneteket, így egésztest bénulást okoz. Szerencsére a betegség jó indulatú, és a tünetek spontán visszafejlődnek, esetleg némi izomgyengeséget hagyva maguk után. A neurológusok fel vannak készülve a kritikus periódus kezelésére. Rokonának is nagyon jó esélyei vannak a tökéletes gyógyulásra.
Édesanyámat meningeómával operálták. Mi ez a betegség? Meg fog gyógyulni?
Igen, meg fog gyógyulni. A menigeóma az agyhártyákból eredetű jól körülírt, az agy állományába be nem hatoló jóindulatú daganat. Eltávolítása esetén teljes gyógyulásra lehet számítani.


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Emlékezet - és a memóriatesztek

Az emlékezet talán az egyik leghétköznapibbnak tűnő pszichológiai folyamat, megismerése mégis fontos mindannyiunk számára. A memória felosztása és mérése választ adhat arra, hogy miként emlékezünk, és mekkorák az egyéni különbségek.

tovább

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


Szponzorált hirdetések