Hormonbetegségek

Hipofízis elégtelenség

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 4 kérdés és válaszNehezen alszom el, reggel kábaság gyötör, alig tudok felkelni, ébredés után néhány órával álmosság kínoz, sőt délután 4-felé is álmos leszek. Ha engedek a kisértésnek, annál rosszabb, mivel este még álmatlanabb vagyok. Mit tegyek?
Az alvásszakértők nem szoktak látatlanban tanácsokat adni, mindenképpen érdemes felkeresni egy alváslaboratóriumot, például a Honvéd kórházban működik egy ilyen. A problémája összetett, alapos feltárást igényel, valószinüleg változtatni kell a napirendjén, étkezési szokásain is, a napközbeni álmosság mögött pedig vérnyomásproblémák is állhatnak, annak is utána kell járni. Először a háziorvost keresse fel ezügyben, kérje a tanácsát, aztán jöhet az alváslabor.


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Víz és víz

Nyáron több vizet használunk ivásra, tisztálkodásra, öntözésre, mint egyébként. A víz érték, abban az értelemben is, hogy ára van. Összegyűjtöttünk néhány hasznos trükköt, hogy ne emelkedjen meg drasztikusan a vízszámlánk.

tovább

Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések