Halláskárosodás

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 3 kérdés és válasz5 éves korom óta fülzúgástól szenvedek. Akkor megállapitották, hogy nem tudnak segíteni, operálni nem lehet, értágítóval próbáltak segíteni, injekciókat kaptam, de nem segített. Elmúltam 50 éves. Van még ennyi idő után segítség?
Kérdéséből nem derül ki, hogy mi okozta már ilyen fiatalon a féloldali fülzúgást (vírusfertőzés, baleset, stb.), és hogy milyen alaposan vizsgálták ki. Ha alapos volt a kivizsgálás, akkor is sokszor nem derül ki biztos ok a háttérben, ilyenkor keringési zavart feltételezve értágító infúziókat, illetve gyógyszereket szoktunk adni. Amennyiben ezek hatástalanok, sajnos meg kell tanulni a panasszal együtt élni, és felkészülni arra, hogy lehet, hogy a kor előrehaladtával a zúgás még erősödhet. Újabban létezik egy olyan hallókészülékhez hasonló készülék, amely segíthet a panaszokon. Erről érdeklődjön egy audiológiai állomáson. dr. Balogh László
A jobb fülemre teljesen (100%) süket vagyok, a másik fülem ép. A hallókészülékek nem segítenek, ezért szeretnék más megoldást, esetleg műtétet. Kihez forduhatok?
A hallásjavító fülműtétek előtt fül-orr-gégészeti és audiológiai vizsgálat mindenképpen történik. Tisztázni kell, hogy az adott esetben egyáltalán olyan típusú halláskárosodás áll-e fenn, ami műtéttel esetleg javítható. Dr. Maglics Szilvia
Egy idős hölgy rokonomnak többször műtötték a fülét (kalapács-üllő), ezért fülhallgatója is van. Még soha nem ült repülőn, de ha esetleg repülne, ez okozna-e neki bármilyen gondot?
Kedves rokona az említett betegségek és műtétek után minden további nélkül felszállhat a repülőre.


Tippek:

Az esti étkezések - főleg az esti nassolás - sokkal jobban hizlalnak, mintha ugyanennyi kalóriát reggelire vagy ebédre fogyasztunk.

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések