Gyógyszerészet

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 3 kérdés és válaszEgyszerű náthánál melyik orrcseppet kérjem a patikában?
Legyen az első választás a tengeri sót tartalmazó orrcsepp. Az érösszehúzó hatóanyagot tartalmazó orrcseppek is hatékonyan csökkentik az orrdugulást, de tartós, 1-2 héten túli használatuk nem javasolt.
Mikor nem ajánlatos homeopátiás szerekhez fordulni?
Azonnali orvosi kezelést illetve gyors sebészeti beavatkozást igénylő megbetegedések esetén semmiképp nem javasolt. Ilyenkor legfeljebb a hagyományos kezelés kiegészítéseként lehet ilyen szereket igénybe venni.
Vettem egy gyógyszert, amelyen a régi szavatossági idő mellett egy cédulán új lejárati idő és alatta az OGYI engedélyszám szerepelt. Ilyenkor melyiket vehetem figyelembe?
Az OGYI-tól van lehetősége akár a gyártónak, akár a kereskedőnek engedélyt kérni, hogy az adott termék lejárati idejét hosszabbítsa meg. Ekkor az OGYI bevizsgálást rendel el (minőségi, mennyiségi, tisztasági stb), és ha a vizsgálati eredmény szerint a hatóanyagtartalom az előirásoknak megfelel (általában 10%-nyi bomlás max megengedett), akkor a lejárati idő hosszabbodik. Az OGYI által kiadott szám bizonyitja a procedura megtörténtét, és a gyógyszer igy biztonsággal használható az új lejárati ideig. P. Gere Erzsébet


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Egészség témájú olvasnivalók a weben


Szponzorált hirdetések