Csalánkiütés

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 1 kérdés és válasz

dr. Daróczy Judit
Bőrgyógyász-venerológus-kozmetológus szakorvos

Dr. Podányi Beáta
Bőrgyógyász

Dr. Vass Ilona
Bőrgyógyász - kozmetológus
Alkohol fogyasztása után azonnal piros foltok lepik el a bőrömet. Mi lehet ez? Allergiás lennék az alkoholra?
Általában az alkoholos italok (főleg a szines alkoholok, vörösbor, konyak, stb.) azok, amelyek fokozott mértékben képesek hisztamint mobilizálni a szervezetből. Van olyan páciens, aki egyáltalán nem ihat semmilyen alkoholt, mert azonnal kijönnek a kiütések, van akinél függ az elfogyasztott ital minőségétől. A hisztamin a szervezetünkben normálisan jelenlévő anyag, és vannak olyan betegek, akiknél bizonyos élelmiszerek hatására ez a normálisnál nagyobb mennyiségben a keringésbe jut. Ilyenek pl. a kakaó, sajtok, koffeines italok, tenger gyümölcsei, egyes olajos magvak. A tanácsom az, hogy egyelőre tartózkodjon az alkohol fogyasztástól, esetleg antihisztamin tabletta védelemben próbálkozzon vele.


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Frank Júlia konyhája

Szeretettel köszöntöm Önt, kedves Olvasó! Örömömre szolgál, hogy e rovat keretei között adhatok gasztronómiai tanácsokat, illetve megoszthatom Önnel finom ételeim receptjét, immáron hetenként. Remélem, hogy ki is próbálja!

tovább

Tesztajánló

Ismeri Ön a bőrét?

Mennyire van tisztában bőre működésével? Mindent tud róla? Próbálja ki tudását tesztünkben a bőrrel és betegségeivel kapcsolatos kérdések segítségével!


Szponzorált hirdetések