Bulímia

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 1 kérdés és válaszPszichológiai probléma -e az, ha valaki rendszeresen, vagy kisebb-nagyobb megszakításokkal, de huzamosabb ideje, anélkül, hogy orvos előírta volna, hashajtót szed? Értelmezhető-e ez bulímiaként?
Önmagában a rendszeres hashajtószedés még nem elegendő az anorexia diagnózisához (a bulimiára nem a hashajtó szedés a jellemző, hanem inkább a hánytatás), de az cselekvés indítéka ebből a szempontból döntő jelentőségű, erről pedig Ön semmit sem írt. De ezt email-en keresztül semmiképpen sem lehet diagnosztizálni, mindenképpen a személyiség többi jellemzőinek ismeretete szükséges hozzá. Szakorvos személyes felkeresésését javaslom. Dr. Iván Norbert Pszichiáter és pszichoterapeuta szakorvos Tel: (30) 999 3129


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Istenem, adj egy csőlátót!

Szép a lány, és sír, mint a záporeső. Pedig hét ágra süt a nap, jókedvűen locsog a Balaton, vidám-színes napernyők kelletik magukat a szélben, és a csopaki strand vendégei boldogan adják át magukat a nyár örömeinek.

tovább

Tippek:

Az esti étkezések - főleg az esti nassolás - sokkal jobban hizlalnak, mintha ugyanennyi kalóriát reggelire vagy ebédre fogyasztunk.


Szponzorált hirdetések