Bőrgombásodás

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 1 kérdés és válasz

dr. Daróczy Judit
Bőrgyógyász-venerológus-kozmetológus szakorvos

Dr. Podányi Beáta
Bőrgyógyász

Dr. Vass Ilona
Bőrgyógyász - kozmetológus
Nagyon erősen izzad a lábam, és több éve küzdök a lábujjaim közt lévő gombákkal, de amikor abbahagytam a kezelést, mindig visszajött a fertőzés. Mit tehetnék?
A lábgombásodás fertőzés következménye, ezért hajlam esetén rendszeres megelőző kezelést kell folytatni. A lábizzadás hajlamosít a fertőzésre. Használjon jól szellőző lábbelit, sportcipőt csak pamutzoknival vegyen fel, naponta használjon helyi gombagátló szereket és ha tünetmentes, érdemes a cipőket is fertőtleníteni. Ha már a körömben van a gomba, akkor belső kezelésre van szükség, de e mellett a külső sem hagyható el. Tisztázni kéne mi a lábizzadás oka? Haránt- vagy bokasüllyedés, túlsúly, stb. Dr. Podányi Beáta


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Betéttel jobban jár!

A lúdtalp civilizációs ártalom, Magyarországon a felnőttek nyolcvan százalékát érinti. Ha tudjuk, mit kezdhetünk a már kialakult betegséggel, azzal fájdalmas panaszoktól kímélhetjük meg magunkat.

tovább

Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.


Szponzorált hirdetések