Atópiás dermatitisz

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 3 kérdés és válasz

Dr. Vass Ilona
Bőrgyógyász - kozmetológus
AD-em néhány év tünetmentesség után kiújult. Olvastam egy japán kenőcsről, mely nem tartalmaz szteroidot.Sajnos a készítmény nevét nem tudtam meg, ezért kérem segítségét.
A kenőcs hatóanyaga tacrolimus, és csak vényre kapható. Keresse fel bőrgyógyászát, aki fel fogja írni Önnek, ha ez a készítmény szükséges betegsége kezelésére. dr. Vass Ilona
Atópiás dermatitiszem van. Kaptam rá krémeket és gyógyszereket. Lehetséges, hogy ezek elhízást okoznak?
Nem tudom, milyen gyógyszereket kapott. Amennyiben szájon át szedett szteroid is van közöttük, lehetséges, hogy hízást okoz. Üdvözlettel dr. Vass Ilona
Lehet-e féléves gyermek ekcémás? Ha igen, mi okozhatja, illetve kinövi-e?
Lehet, nagyon gyakori a csecsemőkori ekcéma, melyet atopias bőrgyulladásnak nevezünk, mert kissé különbözik más ekcémás elváltozásoktól. A babák többsége kinövi. Ezért Ön is tehet helyes bőrápolással. Ne adjon rá műszálas és gyapjú holmit, csak pamutot. Ne fürössze szappannal, vagy egyéb babafürdetővel, vegyen mosdató krémet a patikában ( hydrophil krém szappan helyett). Beszélje meg a gyermekorvossal, vagy a védőnővel a helyes táplálást, legjobb, ha 1 éves koráig szoptatja is. Gyógyszertárban árulnak omega vajsav tartalmú bőápolót érzékeny bőrre, érdemes megpróbálni.


Tippek:

Az esti étkezések - főleg az esti nassolás - sokkal jobban hizlalnak, mintha ugyanennyi kalóriát reggelire vagy ebédre fogyasztunk.


Szponzorált hirdetések