Emésztőrendszeri megbetegedések

Alkoholos májkárosodás (zsírmáj, májgyulladás, májzsugor)

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 11 kérdés és válaszLétezik-e olyan, hogy valaki túlérzékeny az alkoholra? Azt tapasztaltam, hogy nekem már egészen kis mennyiség is aránytalanul megárt. Mi a teendő? vagy csak egyszerűen mondjak le az alkoholról?
Nagy valószínűséggel érzékenyebben reagál a szervezete az alkoholra, mint az átlag férfiembernek. Elképzelhető, hogy az alkohol lebontásáért felelős enzimek valamelyike nem vagy csökkenten működik az ön májában, ezért már kevés alkohol is toxikációs tüneteket okoz. Ez egyszerűen kideríthető egy vérvétellel, aminek során májfunkciós vizsgálatot, bilirubin szintet ajánlatos mérni. Azonban még ezt sem tartom szükségesnek, hiszen a tünetek alapján szinte bizonyos, hogy az alkohol lassabban bomlik le a májában, így a lassú lebontás miatt a vérben hamar és tartósan megemelkedik az alkohol szintje és ez okozza a tüneteit. Az, hogy búcsút mond az alkoholnak nagyon jó ötlet! Erre nincs gyógyszer, csak az alkoholtilalom. Nem tudom, hogy a haverok mit szólnak majd ehhez, de gondoljon arra, hogy Ön érzékenyebb az alkoholra mint ők és nem nekik okoz kellemetlen pillanatokat az alkoholfogyasztás, hanem Önnek! Hiszen Önnek már kevéstől is alkoholmérgezéshez hasonló tünetei alakulnak ki! Az alkohol nem csak májsorvadáshoz, de hasnyálmirigy gyulladáshoz, gyomorhuruthoz, szívizomkárosodáshoz, elbutuláshoz, idegek károsodásához is vezet és még sorolhatnám. dr. Fehér Virág


Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


Szponzorált hirdetések