Hormonbetegségek

Betegségek szerint

Összesen: 9 kérdés és válasz

Cukorbetegség (4 kérdés) Hipofízis elégtelenség (1 kérdés)  
Pajzsmirigy-alulműködés (0 kérdés) Pajzsmirigy-túlműködés (1 kérdés)  

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról


Basedow-kór miatt a pajzsmirigyem eltávolítását ajánlották fel. Mi lesz azután, hogyan fogok élni?
A pajzsmirigy ma már nélkülözhető szerv, mert hormonjait (tiroxin, trijó-tironin) elő tudjuk állítani. Napi 1-2 tabletta beszedésével a hormonális egyensúlya teljesen helyreáll. A gyógyszer adagjának növelésére kerülhet sor pl. lázas betegség, fizikai megterhelés vagy terhesség alatt. Ezt orvosai bizonyára jól tudják.
Édesapámnál Addison-kórt állapítottak meg. Mi ez a betegség?
Az Addison-kór (bronzkór) a mellékvesekéreg pusztulása miatt bekövetkező betegség. Igen ritka, jelentős részben tbc okozza. Ilyenkor valamennyi mellékvesekéreg-hormon termelődése leáll, jelentős kiszáradás, káliumhiány, alacsony cukorszint stb., röviden az anyagcsere teljes összeomlása kísérné, ha nem állnának rendelkezésünkre azok a mellékvesehormonok, melyek szájon át történő szedése tökéletes életminőséget biztosít.
Évtizedek óta cukorbeteg vagyok, most fehérjét mutattak ki a vizeletemből. Mire számíthatok?
Sajnos a jelentősebb fehérjevizelés (nefrózis) Kimmelstiel-Wilson-féle vesebetegségre utal, mely a veseműködés fokozatos beszűkülésével végül veseelégtelenséggel jár. Az életkilátásainak és életminőségének javításához rendkívül fontos a fehérjevizelést követő magas vérnyomás szakszerű kezelése. Megfelelő gyógyszerek jelentős vesevédő hatást mutatnak, mellyel a betegség progressziója eredményesen lassítható.


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


Szponzorált hirdetések