Természetgyógyászat, alternatív gyógymódok

Életmód

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 9 kérdés és válasz

Aranyosi Éva
Kineziológus, családterapeuta, Bach-virágterapeuta

Bányai Csaba
Egészségfejlesztő, személyi edző, rekreációs szakértő
Ajánlott otthonra víztisztítót beállítani? Ha igen, mire kell figyelni a berendezés kiválasztásánál?
Igen, feltétlenül ajánlott a víztisztító. A sok lépcsős ozmotikus szűrők a jók. A víz legyen tiszta,szennyezés és ásványmentes, amit megiszunk. Az étel pedig legyen szerves kötésű ásványokban gazdag.
Szegeden lakom és egy ideje az Anna-kúti ásványvizet isszuk a férjemmel.Én eddig alig ittam valamicskét naponta,de azóta állandóan szomjas vagyok és akár 3 liter vizet is megiszok egy nap alatt. Lehet ezt a vizet ilyen mennyiségben fogyasztani?
Az Anna vizet nem elemzi a Dél Dunántúli Vízművek, de az Anna Fürdőben folynak vizsgálatok, amelyek elsősorban az élettani hatásokra vonatkoznak. Véleményem szerint nem sok a három liter folyadék, -különösen nagy melegben- és elképzelhetőnek tartom, hogy az Anna kút vizében megtalálta azt amire szüksége van a szervezetének. Nagyon fontosnak tartom azonban a belgyógyászíti kivizsgálást, ugyanis a hirtelen megnövekedett folyadékigény mögött állhat betegség (pl: cukorbetegség) is.
Tarthatok léböjtkúrát, ha vérnyomáscsökkentőt szedek?
Igen, ha a kezelőorvosa léböjthöz értő orvos. A gyógyszereket állítani kell a léböjt eredményéhez. 2-3 napos léböjtnek azonban nincs kockázata gyógyszerek mellett sem. A hosszabb böjtök viszont a vérnyomásbetegségét is gyógyítani tudják.
Van-e olyan készítmény, amely a hajat hosszabítja, táplálja, erősíti?
A hajápolás igen gyakran használt gyógynövénye a bojtorján, a hajszálak erősitését elősegitheti még a mezei zsurló is. Egyes megfigyelések szerint a nagy csalán főzete is kiváló gyógyír.


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

A gyógyító poharazás

A modern gyógyító eljárások mellett méltánytalanul háttérbe szorult egy olyan természetes gyógymód, amely sok évszázados múltra tekinthet vissza: az ivókúra, vagyis az ásványi anyagban kiemelkedően gazdag forrásvizek terápiás fogyasztása.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések