Vese és húgyutak betegségei

Idült hólyaggyulladás

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 16 kérdés és válasz

Dr. Nyirády Péter
Urológus
Évek óta állandóan kiújuló hólyaghurutom van, amit a tenyésztés után mindig az e-coli baktérium jelenlétével indokolnak. De amint abbahagyom a folyamatos gyógyszerszedést, néhány napon, jó esetben héten belül ujra visszatér. Partnerem ugyan nem lett soha kivizsgálva, de neki nincs is semmilyen tünete.
Visszatérö alsó húgyúti gyulladás esetén feltétlenül szükséges a partner urológiai kivizsgálása még akkor is, ha neki semmilyen panasza nincs!!! Önnél, partnerének kivizsgálását és szükség esetén kezelését követöen javasolt lehet immun stimuláló gyógyszer elhúzódó szedése, mely jó hatással szokott lenni hasonló panaszok esetén. Dr. Nyirády Péter
Hólyaghuruthoz hasonló panaszaim (erős szúró érzés pisilés közben, alhasi fájdalmak, erős vizelési inger) vannak, amik kb. 3 havonta jelentkeznek. Hosszas antibiotikum kezelés után- már sem nálam sem a partneremnél nincs baktérium. A panaszok továbbra is előjönnek. Miért?
Nem tudom, hogy történt-e Ureoplasma, Mycoplasma és Chlamydia vizsgálat, melyek kezelése kissé eltér, de kifejezett panaszokat okozhatnak. Dr. Nyirády Péter
Már több éve van visszatérő alsó húgyúti gyulladásom és már több mint 15 fajta antibiotikumot beszedtem. Vizeletvizsgálat történt és mindig Coli fertőzést mutatott. Mi most a teendő?
Ilyen esetben teljes körű urológiai kivizsgálásra van szükség, kizárandó bárminemű anatómiai vagy élettani elváltozás lehetőségét. A partner vizsgálata elengedhetetlen. Ha minden egyéb ok kizárható javasolt elhúzódó immunstimuláló kezelés. Amennyiben a panaszok nemi aktus után jelentkeznek, szóba jön közösülés utáni antibiotikum alkalmi szedése is.


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések