Táplálkozási betegségek

Vashiány

Kérdések és válaszok a betegségcsoportról

Összesen: 10 kérdés és válaszIdézek az American Dietetic Association es a Dietitians of Canada hivatalos álláspontjából: "a kiegyensúlyozott vegan és más vegetarianus étrendek megfelelőnek mutatkoznak az életciklus bármely szakaszában, beleértve terhességet, szoptatást, korai és kései gyermekkort es serdülőkort. ". Mi a véleménye?
Bár mindig olvasható hasonló hitelesnek mondott állásfoglalás, tudomásul kell venni, hogy az emberi szervezet aminosav- és vitamin- valamint alapanyag-készítő képessége korlátozott és még mindig a mindenevő állatoknak megfelelő biologiai rendszer szerint működik, sem az alapvető vérben található fehérjék, sem az izomfejlődéshez nélkülözhetetlen , valamint az idegrendszer kialakulásához szükséges aminosavakat nem tudjuk előállitani és ehhez szükséges az állatvilág segitségét oly módon felhasználni, hogy a növényevő állatok képesek maradéktalanul ezt a feladatot elvégezni és az emberi szervezet számára biztosítani a szükséges alapanyagot. Az idézett cikk nem releváns és nem is bizonyitott, orvosilag helytelen. Még az újszülöttkorban is kiegészítő táplálkozás kell a csecsemőnek és az anyukának a vitaminok és a vas valamint egyéb nyomelemek felvételéhez, melyet a növények vagy ásványi anyagok szájon át történő bevitele sem biztosít. Sajnos ez fejlődésbiológia és nem hit kérdése. Üdvözlettel Dr. Harmat György


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések