Szeretné megelőzni a betegségeket? Többet akar tudni róluk? Itt minden hasznos ismeretet megtalál!

A betegséglexikon az 50plusz.hu átfogó jellegű szolgáltatása. Folyamatosan bővülő adatbázisunkban a leggyakoribb betegségeket gyűjtöttük össze, és szakértőink a lehető legpontosabb leírásokat mellékelték hozzájuk.

Az egyes betegségek leírása több mint bőséges. A legfontosabb rövid ismertetőn kívül mindenhol összegyűjtöttük az előfordulásra, diagnózisra, okokra, tünetekre, de még a megelőzésre, kezelésre vonatkozó tudnivalókat is.

Ha az adott betegséghez kapcsolódó hasznos tanácsokra van szüksége, kattintson a megfelelő menüpontra, és máris tájékozódhat.

A betegséglexikon vezérfonal is az 50plusz.hu információs bázisához. Az egyes betegségek címszavainál egy helyen megtalálja a témához szorosabban vagy lazábban kapcsolódó cikkeinket, tesztjeinket, kalkulátorainkat, kiemelt rovatainkat.

Mal de débarquement szindróma (MdDS)

A mal de débarquement szindróma egy mozgásérzékelési zavar. Nem nevezhető sem szédülésnek, sem pedig mozgászavarnak, leginkább a tengeri betegséghez hasonlít, csak éppen annak az ellentéte: nem akkor jelentkezik, amikor valaki hajón utazik, hanem akkor, amikor partra száll. Nem köthető azonban kizárólagosan hajóúthoz sem, hosszabb repülőút, autós vagy buszos út után ugyanúgy jelentkezhet.

Betegséglexikon kvíz

Szponzorált hirdetések