Mozgássor

Nyújtás

A nyújtás lassú, kitartott feszítéssel jellemezhető, amely néhány (max. 15) másodpercig tart. Ahogyan az izom nyúlik, úgy növelhető a nyújtás ereje és a mozdulat mélysége. Törekedni kell arra, hogy az izomzat soha ne fájjon. Ha nyújtás során figyeljük a légzésünk ütemét, akkor a gyakorlatsor és a regenerációs hatás fokozottabb lesz.

6. gyakorlat:

6. gyakorlat

A gyakorlat a hátizmok nyújtására szolgál. Székre ülök, törzsem előre hajlítom, hátam domború. Kezem a bokák mögött megpróbálom összekulcsolni.

7. gyakorlat:

7. gyakorlat

1. A gyakorlat a hátizmok nyújtására szolgál. Leülök a talajra. Törzsem egyenes, vállaim leengedem, a karokat térdemen összekulcsolom.

2. Hátam domborítom

8. gyakorlat:

8. gyakorlat

1. A gyakorlat a hasizmok nyújtására szolgál. Kiinduló helyzet: kisterpeszben egyenesen állok, törzsem egyenes.

2. Bal lábbal hátralépek, lábfej hátrafeszít, csípőm előretolom. Mindkét karom rézsútos magas tartásban hátra törekszik. A kézfej felfelé néz. A gyakorlatot másik lábbal is elvégzem.

9. gyakorlat:

9. gyakorlat

1. A gyakorlat a hasizmok nyújtására szolgál. Kiinduló helyzet: kisterpeszben egyenesen állok, törzsem egyenes.

2. Törzsem oldalirányban elfordítom, ügyelek arra, hogy a karom a fej síkjában maradjon. A gyakorlatot ellentétes irányban is elvégzem.

10. gyakorlat:

10. gyakorlat

A gyakorlat a hasizmok nyújtására szolgál. Hason fekszem, hátam homorítom. Alkarral a talajon támaszkodom. Fejem felemelem.


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A koleszterin kockázatai

Magas koleszterinszint vagy hiperkoleszterinémia? Betegség vagy "csupán" egyetlen rizikófaktor? Évek óta nem hagynak vele minket békén. Ez már gyanús. Valóban akkora a jelentősége a koleszterinnek? "Alig ettem zsírt, mégis nőtt a szintje." Mi az igazság?

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések