Mozgássor

Nyújtás

A nyújtás lassú, kitartott feszítéssel jellemezhető, amely néhány (max. 15) másodpercig tart. Ahogyan az izom nyúlik, úgy növelhető a nyújtás ereje és a mozdulat mélysége. Törekedni kell arra, hogy az izomzat soha ne fájjon. Ha nyújtás során figyeljük a légzésünk ütemét, akkor a gyakorlatsor és a regenerációs hatás fokozottabb lesz.

1. gyakorlat:

1. gyakorlat

A nyakizmok nyújtására szolgál. Kiinduló helyzet: kisterpeszben állok, a vállakat leengedem. Bal karom lefelé törekszik, a nyak az ellenkező irányba hajlít. A gyakorlatot a másik irányban is elvégzem.

2. gyakorlat:

2. gyakorlat

A vállak, mellizmok nyújtására szolgál. Kiinduló helyzet: kisterpeszben állok. Rézsútos mélytartásban, a mellkast nyitom, kézfej felfelé néz, karom hátranyújtom.

3. gyakorlat:

3. gyakorlat

Vállak, karok nyújtására szolgál. Jobb karom a magasban, bal karom hátul, lent, hajlítva. Megpróbálom a kezemben lévő törölköző két végét megfogni. A gyakorlatot mindkét karral elvégzem.

4. gyakorlat:

4. gyakorlat

Vállak, karok nyújtására szolgál. Jobb karom a magasban, bal karom hátul, lent, hajlítva. Megpróbálom két kezem összekulcsolni. A gyakorlatot mindkét irányban elvégzem.

5. gyakorlat:

5. gyakorlat

A gyakorlat a vállak, mellizmok nyújtására szolgál. Kis terpeszben, nyújtott lábbal előre döntöm a törzsem, kezemet a szék támlájára teszem, törzsemmel lefelé törekszem, fejem a karom alatt.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések