Étrend-kiegészítők

Válasszon az étrend-
kiegészítők
leírásai közül:


Méhpempő
A méhpempő a munkásméhek garatmirigy-váladéka, a méhek "teje". (Ezzel etetik a dajkaméhek a petéző méhanyát, ez teszi lehetővé, hogy 3-5 évig éljen és peterakás időszakában naponta 1000-1500 petét rakjon le.)


Fő tömege rendkívül jó minőségű fehérje. Legfontosabb összetevői a vitaminok: a B-vitaminok teljes sorozata megtalálható benne. Ezen kívül növekedést serkentő anyagok, ásványi sók, nyomelemek alkotják.

Hatásai

A méhpempő nem gyógyszer, de igen hatásos táplálék-kiegészítő.
A méhpempő általános erősítő, roboráló hatású. Szedésekor a szervezet intenzív méregtelenítése következik be. Leromlott, betegség alatti-utáni állapotból való felerősítésnél kitűnő. A szív és keringési panaszokra, gyomor és bélbántalmakra, idegrendszeri problémákra legtöbbször igen jó hatású. Közvetlenül a változás kora előtt levő nőknek (rendszertelen/folyamatos vérzés, hőhullámok) 0,5-1 g/nap pempő a panaszait csökkenti.
Alkalmazható emésztési zavarok, vitaminhiányos állapotok, egyes bőrbetegségek, étvágytalanság, szellemi és fizikai túlterheltség esetén. Kísérleti adatok állnak rendelkezésre, melyek hangsúlyozzák a méhpempő teljes koleszterinszint mérséklő hatását, mely magas minőségű termék esetén nagyobb mértékű csökkentést jelent.

Mellékhatásai

Túlérzékenységi reakció előfordulása esetén a készítmény alkalmazása felfüggesztendő! Allergiát kiválthat: enyhe gyomor-bélrendszeri panasztól egészen az asztmáig, helyi bőrreakcióig, légzési nehézségig, mellkas fájdalomig, anafilaxiás reakcióig lehetnek mellékhatásai.

Használata

Adagolása: 250-500mg/nap felnőtteknek.
Fogyasztás előtt ajánlatos összekeverni a mézes pempőt, mert a fajsúlykülönbség miatt a méz és a pempő hosszabb idő alatt szétválhat. A kevés mézben elkevert méhpempőt reggeli előtt, éhgyomorra kell - minél hosszabb ideig - elszopogatni. A méhpempőt mézben elkeverve tartósítjuk, a méz savtartalma tartósítja a pempőt. A hűtőszekrényben 1-3 fokon tartandó. Megfagyasztani nem szabad. A méz, virágpor fogyasztása a méhpempő hatását kedvezően kiegészíti. A méhpempő sok szerves savat tartalmaz, ezért csak saválló eszközzel szabad érinteni. Fémmel érintkezésbe hozni tilos! Legjobb a fa vagy műanyag lapátka használata.

Figyelmeztetés

Alacsony vagy magas vérnyomású betegek csak állandó kezdeti orvosi felügyelet - vérnyomás-ellenőrzés - mellett szedhetnek pempőt, mert a gyógyszer-igényük lecsökken, ami súlyos bajt okozhat! A kúra kezdete után legkésőbb egy héttel a gyógyszer-adagolást újra be kell állítani. Vérnyomásprobléma esetén orvosi felügyelet nélkül a pempő szedése tilos!

Forrás: http://www.magyarmez.hu/termekek.html

Egészség témájú olvasnivalók a weben


Szponzorált hirdetések