Étrend-kiegészítők

Válasszon az étrend-
kiegészítők
leírásai közül:


Culevit
Egy magyar biokémikus kutató, Kulcsár Gyula szerint bizonyos anyagok (különböző aminosavak, vitaminok és sejtanyagcsere-termékek) képezik az immunrendszer mellett szervezetünk tumor-ellenes védelmi rendszerének részét: segíthetik a daganatos sejtek elpusztítását, illetve megakadályozhatják azok képződését. Dr. Kulcsár Gyula sejtkísérletek során magukkal a tumorsejtekkel válogattatta ki a védelmi rendszert alkotó hatóanyagokat. A válogatás kritériuma szerint azokat tekintette hatásosnak, amelyek a tumorsejteket elpusztították. A keringési rendszer 89 anyagát vizsgálta meg, amelyekből 16-ot talált hatékonynak. A hatóanyagok között egymástól teljesen eltérő kémiai szerkezetű aminosavakat, vitaminokat, monoszacharidokat, és sejten belüli közti termékeket, valamint nukleobázist határozott meg. A védelmi rendszer hatóanyagainak keverékével számos sejtkísérletet végzett. Megállapította, hogy a tumorsejt elleni hatás nem osztódásgátlás, hanem sejtpusztítás eredménye. Az a tudományosan ismert tény a megoldás kulcsa, hogy az egészséges sejtek a keringési rendszerben található anyagokból csak az életműködésükhöz szükséges mennyiséget veszik fel, a tumor-sejtek azonban korlátozás nélkül halmozzák fel ezeket. Így a tumor ellenes védekezést biztosító anyagok is olyan nagy mennyiségben juthatnak a daganatsejtekbe, hogy azok a kóros sejtek pusztulását okozzák. A szervezet e tumor-ellenes védelmi rendszerét alkotó hatóanyagok keverékének szelektív tumorsejtölő hatását sejtkultúrákon és állatokon végzett kísérletekkel igazolta. (www.culevit.hu)


A tabletta összetétele: Adenin, Hisztidin, Almasav, Metionin, Arginin, Piridoxin, Aszkorbinsav, Riboflavin, Biotin, Tirozin, Fenilalanin, Triptofán.
A krém összetétele arginin, fenilalanin, hisztidin, metionin, tirozin és triptofán, B2, B4, B6, B13, C, E és H vitamin, valamint almasav, mannóz, dezoxi- ribóz, hippursav és allantoin.

Hatásai

Műtétek, súlyos sérülések, leromlott állapot, betegségek esetén és lábadozás állapotában a szervezet regenerálódására jó eredménnyel lehet alkalmazni. Idős korban, stresszhelyzetekben, fogyókúra alkalmával is ajánlott, és minden olyan esetben, amikor a szervezet védelmi rendszere valamilyen okból meggyengül.

Mellékhatásai

Káros gyógyszerkölcsönhatásról illetve mellékhatásról a termék forgalomba hozatala óta nincs adat. Gyomor-és nyombélfekély, extrém mértékű gyomorsavtúltengés esetén a Culevit tabletta használata egyedi mérlegelést igényel.

Használata

A daganatos betegségek megelőzése céljából napi egy tabletta ajánlott. Betegség esetén az aktuális állapotnak megfelelő adagolást szakemberrel érdemes megbeszélni, rendelkezésre áll a gyártó cég információs vonala, szaktanácsadása is.
Folyik egy infúziós gyógyszer fejlesztése, de jelenleg a Culevit étrend-kiegészítő tabletta, és krém tartalmazza a kutatások során talált hatóanyagokat.

Figyelmeztetés

Egy igen ritka kromoszóma-rendellenességen alapuló betegség, a fenilketonuria esetében minden fenilalanin forrás bevitele, így a Culevit tabletta használata is ellenjavallt. Az L-fenilalanin használata nem javasolt olyan betegekben, akik nem szelektív monoamin oxidáz nevű enzim gátlásán alapuló gyógyszereket szednek. A homocisztinuria egy olyan genetikai rendellenesség, amely fennállása esetén bármely L-metionint tartalmazó készítmény szedése tilos. Ugyancsak kerülendő a fogyasztása a készítmény bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység esetén. Az L-metionin használata csak orvosi utasításra megengedett terhes és szoptató kismamáknál, megemelkedett homocisztein szintek mellett, szívkoszorúér megbetegedésben, skizofréniában, máj és vesebántalmak esetén.
A Culevit tabletta tumoros betegeknél egyetlen gyógyszert vagy terápiás eljárást sem helyettesíthet!

Étrend-kiegészítők

Kapcsolódó cikkek

Még ez is?!

Ötven felett nem változik semmi..., ami addig ne lett volna változóban. Nem arról van szó, hogy ha elfújod azt az 50. gyertyát, akkor valami átbillen, mint a libikóka a játszótéren. (x)

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések