Étrend-kiegészítők

Válasszon az étrend-
kiegészítők
leírásai közül:


Culevit
Egy magyar biokémikus kutató, Kulcsár Gyula szerint bizonyos anyagok (különböző aminosavak, vitaminok és sejtanyagcsere-termékek) képezik az immunrendszer mellett szervezetünk tumor-ellenes védelmi rendszerének részét: segíthetik a daganatos sejtek elpusztítását, illetve megakadályozhatják azok képződését. Dr. Kulcsár Gyula sejtkísérletek során magukkal a tumorsejtekkel válogattatta ki a védelmi rendszert alkotó hatóanyagokat. A válogatás kritériuma szerint azokat tekintette hatásosnak, amelyek a tumorsejteket elpusztították. A keringési rendszer 89 anyagát vizsgálta meg, amelyekből 16-ot talált hatékonynak. A hatóanyagok között egymástól teljesen eltérő kémiai szerkezetű aminosavakat, vitaminokat, monoszacharidokat, és sejten belüli közti termékeket, valamint nukleobázist határozott meg. A védelmi rendszer hatóanyagainak keverékével számos sejtkísérletet végzett. Megállapította, hogy a tumorsejt elleni hatás nem osztódásgátlás, hanem sejtpusztítás eredménye. Az a tudományosan ismert tény a megoldás kulcsa, hogy az egészséges sejtek a keringési rendszerben található anyagokból csak az életműködésükhöz szükséges mennyiséget veszik fel, a tumor-sejtek azonban korlátozás nélkül halmozzák fel ezeket. Így a tumor ellenes védekezést biztosító anyagok is olyan nagy mennyiségben juthatnak a daganatsejtekbe, hogy azok a kóros sejtek pusztulását okozzák. A szervezet e tumor-ellenes védelmi rendszerét alkotó hatóanyagok keverékének szelektív tumorsejtölő hatását sejtkultúrákon és állatokon végzett kísérletekkel igazolta. (www.culevit.hu)


A tabletta összetétele: Adenin, Hisztidin, Almasav, Metionin, Arginin, Piridoxin, Aszkorbinsav, Riboflavin, Biotin, Tirozin, Fenilalanin, Triptofán.
A krém összetétele arginin, fenilalanin, hisztidin, metionin, tirozin és triptofán, B2, B4, B6, B13, C, E és H vitamin, valamint almasav, mannóz, dezoxi- ribóz, hippursav és allantoin.

Hatásai

Műtétek, súlyos sérülések, leromlott állapot, betegségek esetén és lábadozás állapotában a szervezet regenerálódására jó eredménnyel lehet alkalmazni. Idős korban, stresszhelyzetekben, fogyókúra alkalmával is ajánlott, és minden olyan esetben, amikor a szervezet védelmi rendszere valamilyen okból meggyengül.

Mellékhatásai

Káros gyógyszerkölcsönhatásról illetve mellékhatásról a termék forgalomba hozatala óta nincs adat. Gyomor-és nyombélfekély, extrém mértékű gyomorsavtúltengés esetén a Culevit tabletta használata egyedi mérlegelést igényel.

Használata

A daganatos betegségek megelőzése céljából napi egy tabletta ajánlott. Betegség esetén az aktuális állapotnak megfelelő adagolást szakemberrel érdemes megbeszélni, rendelkezésre áll a gyártó cég információs vonala, szaktanácsadása is.
Folyik egy infúziós gyógyszer fejlesztése, de jelenleg a Culevit étrend-kiegészítő tabletta, és krém tartalmazza a kutatások során talált hatóanyagokat.

Figyelmeztetés

Egy igen ritka kromoszóma-rendellenességen alapuló betegség, a fenilketonuria esetében minden fenilalanin forrás bevitele, így a Culevit tabletta használata is ellenjavallt. Az L-fenilalanin használata nem javasolt olyan betegekben, akik nem szelektív monoamin oxidáz nevű enzim gátlásán alapuló gyógyszereket szednek. A homocisztinuria egy olyan genetikai rendellenesség, amely fennállása esetén bármely L-metionint tartalmazó készítmény szedése tilos. Ugyancsak kerülendő a fogyasztása a készítmény bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység esetén. Az L-metionin használata csak orvosi utasításra megengedett terhes és szoptató kismamáknál, megemelkedett homocisztein szintek mellett, szívkoszorúér megbetegedésben, skizofréniában, máj és vesebántalmak esetén.
A Culevit tabletta tumoros betegeknél egyetlen gyógyszert vagy terápiás eljárást sem helyettesíthet!


Szponzorált hirdetések