Étrend-kiegészítők

Válasszon az étrend-
kiegészítők
leírásai közül:


Avemar
Természetes eredetű anyagok kémiai átalakításával előállított félig természetes, félig szintetikus molekulakeverék. Alapanyaga a búzacsíra, melyből különböző anyagokat kivonva kémiai úton, enzimek és mikroorganizmusok alkalmazásával, fermentációs biotechnológiai transzformációs módszerrel gyógyszergyári körülmények között átalakítanak. Az átalakított búzacsíra-kivonatot tartalmazó speciális tápszer a daganatos betegek kemo- vagy sugárterápia, stb. melletti, kiegészítő kezelésében ajánlható. A vizsgálatok szerint az Avemar legfőképp az áttétek kialakulását gátolta.


metoxi helyettesített benzokinonok.

Hatásai

Az Avemar szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, immunterápia, kemoterápia) kiegészítésére. Hatásmechanizmusának lényege, hogy kedvezően befolyásolja az immunrendszert, fokozza a programozott sejthalált, dózisfüggő módon csökkenti a daganatos sejtek cukorfelvételét (ezáltal a szaporodási készségét) és módosítja a felvett cukrok sejten belüli átalakulását. Kemo- vagy sugárterápia után segíti a csontvelő regenerálódását.

Mellékhatásai

Mellékhatások ritkán fordulnak elő, átmenetiek, és enyhék: hasmenés, hányinger, hányás, szélképződés, lágy széklet esetleg székrekedés. Tartós szedés mellett előfordul a testtömeg-gyarapodás. C-vitamin tartalmú készítmények és az Avemar bevétele között legalább 2 órás szünetet kell tartani. Mivel egyéb készítmények felszívódását befolyásolhatja, gyógyszerek és más gyógyhatású készítmények bevétele között is célszerű 2 órás szünetet tartani.

Használata

Adagolása: Átlagos testtömegű (kb. 70 kg) felnőtteknek egyszeri adag (9 g) Avemart naponta egy alkalommal, az előírás szerint elkészítve, lehetőleg étkezés előtt kb. 1 órával javasolt bevenni. 90 kg testtömeg felett a készítményt naponta két alkalommal kell alkalmazni, azaz ebben az esetben reggeli előtt 9 g és vacsora előtt 9 g készítmény bevétele javasolt. A készítmény bevétele C-vitamint (aszkorbinsav, vagy E 300) nem tartalmazó hideg üdítő itallal, vagy szénsavmentes ásványvízzel elkeverve is lehetséges.

Figyelmeztetés

Az Avemar étrend-kiegészítő speciális tápszer a tumoros betegeknél egyetlen gyógyszert vagy terápiás eljárást sem helyettesíthet, kiegészítő kezelésre alkalmazandó!
Ellenjavallat: Terhesség és szoptatás során a készítmény nem szedhető. Szervi- vagy szöveti transzplantációs beavatkozásban (szervátültetés) részesülő betegek részére az Avemar alkalmazása szintén kizárt. Nem szedhető a készítmény a gyomor-bélrendszer (gasztrointesztinális traktus) vérző eróziói, illetve ulcusai (vérző gyomor- és nyombélfekély), enteritisz/kolitisz (súlyos bélgyulladások), malabszorpciós szindróma (súlyos felszívódási zavar) esetén. Ismert lisztérzékenység (cöliákia) esetén ellenjavallt. Ugyancsak ellenjavallt a készítmény alkalmazása örökletes fruktóz intoleranciában, vagy a készítmény bármely összetevőjére való túlérzékenység esetén. 14 éves kor alatt szedése nem javasolt. Csak orvosi javaslatra és orvosi ellenőrzés mellett szedhető.


Szponzorált hirdetések