Étrend-kiegészítők

Válasszon az étrend-
kiegészítők
leírásai közül:


Aloé Vera
Az Aloe ferox, Aloe barbadensis szubtrópusi növény leveléből (lásd gyógynövénytár) származik, a növényvelő felhasználásával. Többféle formában, kiszerelésben ismert, itt az Aloé lét, és a növényvelőt tartalmazó Aloe Vera gélt mutatjuk be.


Az aloe gél tartalmaz lignánt, mono-és poliszacharidokat, szalicilsavat, triterpéneket, vitaminokat (A, C, E, B12), ásványi anyagokat, nyomelemeket. Az aloe lé nagy mennyiségben tartalmaz antrakinon származékokat (aloin A és B, aloinozid A és B).

Hatásai

A gél elősegíti a sejtregenerálódást, kedvező hatással van a belek, bélfalak állapotára, az anyagcsere, a kiválasztás folyamatára, a vér- és a nyirokkeringésre. Az aloé gél hidratáló tulajdonságai révén elősegíti a sebgyógyulási folyamatot, megszáradását követően pedig a bőrt védő réteggel látja el. Az aloé gél elősegíti a kötőszöveti rostok kialakulásához szükséges a kollagén szintézisét, és felgyorsítja a seb összehúzódását. Használják égési és fagyásos sérülések, fekély esetén, a bőr regenerációs folyamataiban. Felületi alkalmazás esetén egyes bőrbetegségek, mint a psoriasis által érintett bőrterületek nagyságát csökkenti. Az aloé gél rendelkezik gyulladáscsökkentő hatással. Mérsékli a gyulladás helyén kialakult duzzanatokat, bőrpírt és a fájdalmat. A legfrissebb kutatási eredmények szerint sikerült egy antiallergén vegyületet (alprogen) kivonni, és részlegesen tisztítani az aloé gél kivonatokból. Az aloé gél antioxidáns, immunrendszert serkentő tulajdonságának köszönhetően vírusellenes hatású, és hatásosnak bizonyult a sejtosztódási folyamatok lassításában. Léteznek olyan szakirodalmi források, melyek szerint az antrakinon aloin képes inaktiválni, azaz hatástalanítani a Herpes simplex vírust és az influenza ellen is jótékony hatású.

Mellékhatásai

Az aloé némelyeknél allergiás reakciókat válthat ki. Az aloé lében lévő antrakinon származékok az erős hashajtók közé tartoznak, hosszú ideig való használat esetén felborulhat az elektrolit-egyensúly, főleg a káliumsók hiánya alakulhat ki. Az aloé lé orális alkalmazása nem javasolt, főleg 12 év alatti gyermekeknek, terhes és szoptatós kismamáknak, bélelzáródás és menstruáció esetén. A gél alkalmazásának mellékhatása közül megemlítendő a bőrfelületen jelentkező égető érzés és a bőrgyulladás. Ezekben az esetekben alkalmazása felfüggesztendő!

Használata

Ajánlatos éhgyomorra fogyasztani, étkezés előtt negyedórával. Ha megelőzés céljából alkalmazzák, naponta 1-2-szer 0,3 dl a javasolt adagja, ez az adag terápiában növelhető, de napi 1 dl-nél ne legyen több.

Figyelmeztetés

Az aloé lé orális alkalmazása nem javasolt, főleg 12 év alatti gyermekeknek, terhes és szoptatós kismamáknak, bélelzáródás és menstruáció esetén. Vesebetegségben szenvedők tartózkodjanak használatától! Hosszantartó belső használata esetén káliumhiány léphet fel. Mivel az aloé gél szennyeződhet aloé lével, ezért az aloé gél alkalmazása közben is előfordulhat hasi görcs, hasmenés.

Étrend-kiegészítők

Kapcsolódó cikkek

Jó talajon a jó baktériumok

Emésztőcsatornánk, bélrendszerünk egészségéért a helyes táplálkozással tehetünk a legtöbbet. A bélflóra jótékony baktériumainak megtelepedését is az ételeink megválasztásával segíthetjük.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések