Étrendek

Influenza

Az influenza vírusos megbetegedés, melyet láz, orrfolyás, köhögés, fejfájás, rossz közérzet, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanata jellemez. Az influenzavírusok az egyéb légúti fertőzések kórokozóihoz hasonlóan a köhögéskor, tüsszögéskor ...

A diéta célja a gyors regeneráció, felépülés támogatása vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag élelmiszerekkel és italokkal. A zöldség és gyümölcs alapú ételeket rövid ideig hőkezeljük, hogy minél inkább megőrizzék vitamintartalmukat. Minden étkezés tartalmazzon valamilyen zöldséget és/vagy gyümölcsöt.

Készítette: Turcsák Katalin

Reggeli

narancslé3 dl
baromfipárizsi3 vékonyabb szelet
retek3 db
sajtkrém1 kávéskanálnyi
zsemle1 db
E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
44113,2514,2259,34

Tízórai

reszelt répa almával 

E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
1412,935,518,6

Ebéd

karfiolleves 

burgonyapüré 

párolt busa 
kompót 

E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
70227,9527,4963,1

Uzsonna

őszibarackturmix 

E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
2214,243,1641,08

Vacsora

brokkolikrémes palacsinta sajtmártással 

E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
71226,8328,8673,62
E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
2216,875,279,22255,74


Javasolható élelmianyagokKerülendő élelmianyagok

A(z) Influenza diétájában JAVASOLHATÓ élelmianyagok:

  • Zöldségek, gyümölcsök
    burgonya, sárgarépa, brokkoli, fejes saláta, tök, patisszon, cukkíni, padlizsán, cékla, paprika, paradicsom, uborka, gomba, retek, zöldborsó, zöldbab, zeller, alma, körte, őszibarack, narancs, citrom, grapefruit, szilva, cseresznye, meggy, kajszibarack, ananász, mandarin, banán, málna, eper, ribizli, kivi, szőlő.
  • Gabonafélék
    teljes kiőrlésű búzaliszt, barnarizs, félbarna ill. korpás kenyerek, natúr gabonapelyhek, durumtészták, korpafélék, búzacsíra.
  • Tej, tejtermékek
    tej, probiotikus joghurt, kefir, sovány- ill. félzsíros sajtok és tehéntúró, zsírszegény tejföl, tojás.
  • Húsok, húskészítmények, halak
    sovány húsok (csirke- és pulykamell, halak, sertéskaraj és comb, borjúcomb, marha bélszín és felsál, vadhúsok), sovány felvágottak (selyem-, pulykamell-, csirkemell-, aszpikos, gépsonka, csemege karaj).

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések