Étrendek

Influenza

Az influenza vírusos megbetegedés, melyet láz, orrfolyás, köhögés, fejfájás, rossz közérzet, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanata jellemez. Az influenzavírusok az egyéb légúti fertőzések kórokozóihoz hasonlóan a köhögéskor, tüsszögéskor ...

A diéta célja a gyors regeneráció, felépülés támogatása vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag élelmiszerekkel és italokkal. A zöldség és gyümölcs alapú ételeket rövid ideig hőkezeljük, hogy minél inkább megőrizzék vitamintartalmukat. Minden étkezés tartalmazzon valamilyen zöldséget és/vagy gyümölcsöt.

Készítette: Turcsák Katalin

Reggeli

tea 
májkrém20g
kifli1 db
margarin10 g
uborka1/4 db
paprika1 db
E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
2979,349,1632,48

Tízórai

savanyúkáposzta-saláta 

E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
741,525,244,74

Ebéd

zelleres burgonykrémleves céklával 
angolos zöldbab 

mustáros csirkecomb 

E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
84734,7330,4698,39

Uzsonna

hagymás sárgarépasaláta 

barna kenyér1/2 szelet
E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
2597,045,9744,36

Vacsora

tojáskrém 

barna kenyér1 szelet
paprika1/2 db
póréhagyma1 db
tea 
E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
60622,9823,6174,36
E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
2052,172,9769,22261,44


Javasolható élelmianyagokKerülendő élelmianyagok

A(z) Influenza diétájában JAVASOLHATÓ élelmianyagok:

  • Zöldségek, gyümölcsök
    burgonya, sárgarépa, brokkoli, fejes saláta, tök, patisszon, cukkíni, padlizsán, cékla, paprika, paradicsom, uborka, gomba, retek, zöldborsó, zöldbab, zeller, alma, körte, őszibarack, narancs, citrom, grapefruit, szilva, cseresznye, meggy, kajszibarack, ananász, mandarin, banán, málna, eper, ribizli, kivi, szőlő.
  • Gabonafélék
    teljes kiőrlésű búzaliszt, barnarizs, félbarna ill. korpás kenyerek, natúr gabonapelyhek, durumtészták, korpafélék, búzacsíra.
  • Tej, tejtermékek
    tej, probiotikus joghurt, kefir, sovány- ill. félzsíros sajtok és tehéntúró, zsírszegény tejföl, tojás.
  • Húsok, húskészítmények, halak
    sovány húsok (csirke- és pulykamell, halak, sertéskaraj és comb, borjúcomb, marha bélszín és felsál, vadhúsok), sovány felvágottak (selyem-, pulykamell-, csirkemell-, aszpikos, gépsonka, csemege karaj).

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Egészség témájú olvasnivalók a weben

Tippek:

A láb normál hőmérséklete 30 °C körül van. Hogy ezt hidegben is jobban megőrizhesse, elősegíthetjük lábfürdőkkel. A rozmaring- és levendulaolajos lábvíz fokozza a vérkeringést, és kellemes illatú!


Szponzorált hirdetések