Az influenza vírusos megbetegedés, melyet láz, orrfolyás, köhögés, fejfájás, rossz közérzet, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanata jellemez. Az influenzavírusok az egyéb légúti fertőzések kórokozóihoz hasonlóan a köhögéskor, tüsszögéskor ...
Az influenza vírusos megbetegedés, melyet láz, orrfolyás, köhögés, fejfájás, rossz közérzet, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanata jellemez. Az influenzavírusok az egyéb légúti fertőzések kórokozóihoz hasonlóan a köhögéskor, tüsszögéskor és beszéd közben keletkező légúti váladékcseppecskék révén, cseppfertőzéssel terjednek.
A diéta célja a gyors regeneráció, felépülés támogatása vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag élelmiszerekkel és italokkal. A zöldség és gyümölcs alapú ételeket rövid ideig hőkezeljük, hogy minél inkább megőrizzék vitamintartalmukat. Minden étkezés tartalmazzon valamilyen zöldséget és/vagy gyümölcsöt.
A körtét megtisztítjuk (meghámozni nem muszáj), felkockázzuk. A túrót áttörjük, joghurttal lazítjuk, hozzákeverjük a körtét, a zabpelyhet, a mézet.
E (kcal)
Fehérje (g)
Zsír (g)
Szénhidrát (g)
453
16,69
8,04
74,89
Tízórai
egzotikus gümölcssaláta
Hozzávalók
- narancs
2 nagyobb darab
- datolya
5 dkg
- banán
fél db
- kókuszreszelék
1 ek
Elkészítés
A gyümölcsöket megtisztítjuk, felkockázzuk, citromlével meglocsoljuk, kókuszreszelékkel meghintjük.
E (kcal)
Fehérje (g)
Zsír (g)
Szénhidrát (g)
308
2,89
4,4
62,1
Ebéd
darakrémleves
Hozzávalók
- búzadara
1 ek.
- sárgarépa
1/2 db
- petrezselyemgyökér
1/4 db
- zeller
kevés
- karalábé
kevés
- főzőtejszín
1 ek
- tej (1,5% -os)
30 ml
- tojássárgája
0,3
- vöröshagyma
kevés
- leveskocka
- petrezselyemzöld
- őrölt szerecsendió
Elkészítés
1/3 leveskockát felteszünk főni 3 dl vízzel, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, fűszerezzük és félig puhára főzzük. A búzadarát is beletesszük és mindent puhára főzünk. A tejszínnel, tejjel és tojássárgával behabarjuk. Turmixgéppel összezúzzuk, újra felforraljuk.
natúr hekkszelet
Hozzávalók
- hekk
10 dkg
- olivaolaj
1 ek
- só
- citromlé
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés
A halat enyhén besózzuk, fűszerezzük, 20 percet hűtőben állni hagyjuk. Felhevítjük az olajat és a halat megsütjük benne, közben mindkét oldalát kissé meghintjük citromlével.
párolt vegyesköret
Hozzávalók
- sárgarépa
2 db
- kukorica
8 dkg
- zöldborsó
8 dkg
- margarin
2 ek
- só
- petrezselyemzöld
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk (mirelit is lehet!),fűszerezzük, a margarinon megfuttatjuk. Egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
E (kcal)
Fehérje (g)
Zsír (g)
Szénhidrát (g)
603
33,34
31,43
44,38
Uzsonna
téli gyümölcsnektár
Hozzávalók
- naracs
2 kisebb darab
- grapefruit
1 db
- banán
fél darab
- alma
1 kicsi db
- méz
1 tk
- mogyoró
kevés
Elkészítés
50 ml vízzel összeturmixoljuk a megtisztított almát és banánt, hozzákeverjük a narancs- és grapefruit-levet, mézzel ízesítjük, őrölt mogyoróval megszórva tálaljuk.
E (kcal)
Fehérje (g)
Zsír (g)
Szénhidrát (g)
216
2,77
4,35
39,84
Vacsora
szendvics
Hozzávalók
- csemege karaj
4 dkg
- kifli
2 db
- margarin
vékonyan kenve
- paprika
2 db
Elkészítés
A kifliket megkenjük margarinnal, rátesszük a karajt és a paprikaszeleteket.
Úgy érzi, hogy jót tenne sajgó vállainak, fájós derekának vagy végtagjainak, ha gyógyfürdőben kezeltethetné magát? Beszéljen orvosával! Cikkünkből megtudhatja, mi tartozik ehhez az ellátási formához.