Étrendek

Influenza

Az influenza vírusos megbetegedés, melyet láz, orrfolyás, köhögés, fejfájás, rossz közérzet, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanata jellemez. Az influenzavírusok az egyéb légúti fertőzések kórokozóihoz hasonlóan a köhögéskor, tüsszögéskor ...

A diéta célja a gyors regeneráció, felépülés támogatása vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag élelmiszerekkel és italokkal. A zöldség és gyümölcs alapú ételeket rövid ideig hőkezeljük, hogy minél inkább megőrizzék vitamintartalmukat. Minden étkezés tartalmazzon valamilyen zöldséget és/vagy gyümölcsöt.

Készítette: Turcsák Katalin

Reggeli

őszibaracklé2,5 dl
csirkemellsonka3 vékony szelet
margarin15 g
kifli1 db
paradicsom1 kisebb db
E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
59719,5610,4585,49

Tízórai

kefír1 pohár
E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
995,15,46,9

Ebéd

sültpaprika-krémleves 

petrezselymes hústekercs 

zelleres burgonyasaláta 

E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
85130,7741,0478,18

Uzsonna

vitaminsaláta 

E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
391,80,296,86

Vacsora

körözött 

félbarna kenyér1 szelet
paprika1 db
tea 
E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
49019,067,8187,11
E (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Szénhidrát (g)
209477,0865,15267,74

Javasolható élelmianyagokKerülendő élelmianyagok

A(z) Influenza diétájában JAVASOLHATÓ élelmianyagok:

  • Zöldségek, gyümölcsök
    burgonya, sárgarépa, brokkoli, fejes saláta, tök, patisszon, cukkíni, padlizsán, cékla, paprika, paradicsom, uborka, gomba, retek, zöldborsó, zöldbab, zeller, alma, körte, őszibarack, narancs, citrom, grapefruit, szilva, cseresznye, meggy, kajszibarack, ananász, mandarin, banán, málna, eper, ribizli, kivi, szőlő.
  • Gabonafélék
    teljes kiőrlésű búzaliszt, barnarizs, félbarna ill. korpás kenyerek, natúr gabonapelyhek, durumtészták, korpafélék, búzacsíra.
  • Tej, tejtermékek
    tej, probiotikus joghurt, kefir, sovány- ill. félzsíros sajtok és tehéntúró, zsírszegény tejföl, tojás.
  • Húsok, húskészítmények, halak
    sovány húsok (csirke- és pulykamell, halak, sertéskaraj és comb, borjúcomb, marha bélszín és felsál, vadhúsok), sovány felvágottak (selyem-, pulykamell-, csirkemell-, aszpikos, gépsonka, csemege karaj).

Cikkajánló

Témakör: Egészség

A Korkontroll Magyarországon

"Nem az a kérdés, hogy milyen hosszú életünk lesz, hanem az, hogy milyen lesz hosszú életünk." (Prof. N. Klentze, az Európai Anti-Aging Társaság elnöke)

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések