Az influenza vírusos megbetegedés, melyet láz, orrfolyás, köhögés, fejfájás, rossz közérzet, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanata jellemez. Az influenzavírusok az egyéb légúti fertőzések kórokozóihoz hasonlóan a köhögéskor, tüsszögéskor ...
Az influenza vírusos megbetegedés, melyet láz, orrfolyás, köhögés, fejfájás, rossz közérzet, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanata jellemez. Az influenzavírusok az egyéb légúti fertőzések kórokozóihoz hasonlóan a köhögéskor, tüsszögéskor és beszéd közben keletkező légúti váladékcseppecskék révén, cseppfertőzéssel terjednek.
A diéta célja a gyors regeneráció, felépülés támogatása vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag élelmiszerekkel és italokkal. A zöldség és gyümölcs alapú ételeket rövid ideig hőkezeljük, hogy minél inkább megőrizzék vitamintartalmukat. Minden étkezés tartalmazzon valamilyen zöldséget és/vagy gyümölcsöt.
Sütőben megsütjük a paprikát, majd lehúzzuk a héját. Olajon átfutattjuk a hagymát, répát, fokhagymát, sózzuk, a fűszerekkel ízesítjük és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, összeturmixoljuk, és a tejszínnel összeforraljuk.
petrezselymes hústekercs
Hozzávalók
- csirkemell
85 g
- olaj
1 ek
- petrezselyemzöld
Elkészítés
A sózott csirkemelleket petrezselymes olajjal bekenjük, feltekerjük, hústűvel összetűzzük őket, és kevés vizet aláöntve megpároljuk.
zelleres burgonyasaláta
Hozzávalók
- burgonya
2 közepes db
- zeller
1/4 kisebb db
- méz
2 ek
- borsikafű
- zellerzöld
- citromlé
- só
- bors
Elkészítés
A héjában főtt burgonyát felkarikázzuk, a zellert gyufaszálvékonyra vágjuk és megfőzzük.A kihült zöldségeket összekeverjük. Citromlével, mézzel és fűszerekkel páclevet készítünk. A burgonyára öntjük és a hűtőszekrénybe érleljük 1-2 órát.
E (kcal)
Fehérje (g)
Zsír (g)
Szénhidrát (g)
851
30,77
41,04
78,18
Uzsonna
vitaminsaláta
Hozzávalók
- retek
2 közepes db
- sárgarépa
1 közepes db
- paprika
1/2 db
- almaecet
- só
- petrezselyemzöld
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük és almaecettel ízesített páclével meglocsoljuk.
E (kcal)
Fehérje (g)
Zsír (g)
Szénhidrát (g)
39
1,8
0,29
6,86
Vacsora
körözött
Hozzávalók
- félzsíros túró
3 ek
- tejföl
2 ek
- vöröshagyma
1/4 kisebb db
Elkészítés
A túrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott hagymával, sóval ízesítjük.