Fórum főoldalFórum főoldalFórum főoldalFórum főoldal


 Időrend: növekvő
Megjelenítve (db/oldal): 
Hozzászólások száma: 12 
12következőutolsó

 
Cikk betűmérete:

299545.2015.01.28. 16:12
   anon_873588
 
Kedves Mindenki!

Erdélyi Krisztina, az Eötvös Loránd Tudományegyetem klinikai-és egészségpszichológia szakirány végzős hallgatója vagyok. Szakdolgozatomban demens betegek hozzátartozóit vizsgálom. Mivel egy viszonylag nehezen elérhető populációról van szó, így nagyon örülnék, ha azok, akiknek van demenciában szenvedő hozzátartozójuk és egy kis idejük, azok kitöltenék az alábbi kb 10-15 perces kérdőívet. Minden egyes kitöltött kérdőív nagyon sokat segít nekem. Segítségüket előre is nagyon köszönöm!

A kérdőív linkje: http://www.surveygizmo.com/s3/1973374/Demens-betegek-hozz-tartoz-inak-vizsg-lata

Erdélyi Krisztina


289596.2013.09.19. 11:12
   anon_604014
 
Üdv!
Ha a legjobb orvost szeretnéd választani a családnak, keress itt: http://www.docplanner.hu/fogorvos/debrecen A legjobb orvosokat találod meg egy helyen országos keresési lehetőséggel! A fogorvos debrecen és más specialisták közül lehet válogatni országosan! Ha fontos az egészséged, nézz be ide!


275196.2012.03.16. 11:17
   anon_548699
 
Sziaszok!

Ajánlom ezeket a cikkeket egészségmegőrzés szempontjából babáktól a dédmamákig segíthet bárkinek.
http://vitaminkosar.hu/tudomanyos/probiotikumok.html

Szép napot!


259944.2011.09.07. 17:02
   anon_549349
 
Sziasztok! Ha már kirepültek a gyerekek (és persze ők kirepülnek) akkor lehet élni magunknak, esetleg az unokáknak! Nekem is van két csodálatos unokám, amennyi időt lehet velük töltök! Meg segítem a gyerekeket amivel csak lehet. Most pl pályáztam egy babaszépségversenyen az unokák képeivel, hátha megnyerem azt a 2000 db pelust! Ennyivel is könnyebb lesz a szüleiknek http://data.hu/url/fotopalyazat

157650.2008.10.24. 14:02
   anon_282776
Nagyít!
"...nem akarok élni nincs már értelme az életemnek.Az életem értelme a gyermekeim voltak és nem találom igy az életem értelmét..."


Ez egy kicsit jellemző a korosztályunkra, meg inkább a mi szüleinkére, hogy az élet értelmét a "gyerekekért élni"- ben látták..

Szerintem nem a gyerekekért, de a gyerekekkel kell élni az életünket. Neked a Te életedet kell élni - és Magad szerint berendezni.. Egy kicsit úgy vagyunk ezzel mint aki függőségben szenved. Annyira megszoktuk a "gyerekekért" életet, hogy nem tudjuk nélkülük teljesnek elképzelni a miénket...

Mondom, mondom a véleményem, de azért valahol mélyen csodállak:
Mert, igazán szeretni, annyit jelent: élni annak életét, akit szeretünk...!


136267.2008.03.11. 10:24
   ilkamilka
Kedves Marika!

Most olvastam erről, és remélem azóta megoldodott a problémád.
Nekem is menyem is van, amit nagyon nehéz tudomásul venni, hogy te nem vagy az ő részére 100 % os anya, de csak anyos vagy. Ha valami probléma van, akkor elsősorban az anyjához apjához fordul, és utána jöhetsz te. Nekem az elején nagyon rosszul esett. De nyeltem egy nagyot és nem mutattam ki neki. Ma is úgy kell kérdeznem, hogy mikor menjek segíteni. Vittem neki, kész ételeket, hogy ne kelljen neki főzni, de ezeket nem igen emlegetti fel. Az első unokámat csak úgy vihettem el babakocsival, ha ő is jött. Ezeket lenyeltem, és így jó a viszonyunk.Képzehetted el, felneveltem 3 gyereket, és tanácsot nem adhattam, mert nem is kért a menyem. Barátnői anyja stb, de én nem.
Volt a másik fiam barátnője itt lakott velünk, lényeges szempontokat tisztáztam velük az elején. A legfontosabb az volt, a bevásárlás, mivel mi voltunk a többen, igy én vásároltam be, de nem volt az ez az enyém, csak szólni kellett. A mosogatás, ami igen fontos volt a férjemnek, ezt is tisztáztuk az elején. Elég jó volt így a kapcsolatunk. Nagyon nehéz volt az együtt élés.
Nem is tudom, mi lett volna, ha van kicsi baba is. Szóval nagyon nehéz, de arra gondolj, hogy te mindent megtettél, és ennyi tellett erődből. A végén úgyis beláttják. Irjad meg, hogy hogyan sikerült a kapcsolatok alakulása.
Bármi nehéz is, probálj te közelíteni hozzájuk. Irjál a nyugdijasok beszélgetnek topicba.
Üdv Ilkamilka Ildikó


126001.2007.11.24. 05:36
   verapet
Kedves Marika !
Két felnött gyerekes 4 unokás nagymama vagyok. Mindig, mindent elkövetek, hogy jó legyen a kapcsolatos a gyerekeimmel.
Bizony nagyon sokszor előfordul, hogy megbánt a vejem, és én igyekszem nagyon, hogy a menyem elfogadjon. Nekünk van szükségünk az unokák szeretetére, és nekik a mienkre.
Szerintem menj el hozzájuk, ha a menyed szüleinél vannak, oda Te is elmehetsz. Jogod van látni az unokákat.Más ma a világ és más volt régebben. Ha körülnézel ma senki nem vigyáz semmire, fogyasztói társadalomban élünk, majd lesz helyette uj.Ne azt nézd, mit tesznek tönkre, a kapcsolat müködésén fáradozz. A Te lelkednek is ez lenne jó, ez hiányzik.És mindenképp próbáljátok megbeszélni, kinek mi fáj, hol lehet segiteni rajta.ki mit vár el a másiktól.
Üdv Vera


125856.2007.11.22. 16:04
   anon_421593
Szervusz Marika!
Az életünkben vannak alapigazságok, amikre nem árt odafigyelni, elfogadni.
Egyedül jövünk e világra, és egyedül távozunk.E két véglet között sok minden történik velünk, amit sokszor tudunk befolyásolni, de nem mindig. Gyerekkorban vannak, akik családban élnek, de mire felnőnek, kifelé igyekeznek, de ennek az ellentéte is igaz lehet másoknál. Sose felejtem el, nagyon rég volt, arra figyeltem fel, hogy egy nő, élő rádióműsorban azt mondta, sosem fogja megbocsátani az anyjának, hogy meghalt. Végig hallgattam, ledöbbentő történet volt. Az Anyuka olyan mértékben magához kötötte érzelmileg a lányát, amivel egész életét tönkre tette. Nem sikerült a házassága, elmaradoztak a barátok. Magára maradt a szegény az Anyukájával. A mama halála után jött rá, valójában saját magáról is képtelen gondoskodni.
Én tizenöt év után váltam el. Közös lányunkat nekem ítélte a Bíróság, Én neveltem fel. Négy unokám van, két felnőtt. Már tizenöt éve megszakadt a kapcsolatunk. Ők is élik a saját életüket, én is. Még mindig jobb így, mint állandó feszültségben élni, ami az unokák lelki világára nem lenne jó hatással. Ha fel tudjuk dolgozni az eseményeket, amik ide vezettek, sokkal könnyebb. Rájövünk, hogy sok mindenről nem tehetünk, az eseményeket gyakran nem áll módunkban irányítani. Lelkileg kiegyensúlyozott vagyok. Az unokák, hogy veszítenek e a nagyik hiánya miatt, az a szüleiken múlik.
Még azt lenne érdemes átgondolni, a menyed, mennyire féltékeny?
Üdv: gyuri


125789.2007.11.21. 21:04
   anon_281090
Kedves Marika! Bocsánat, hogy kérdéssel kezdem. Kinek lesz jó az, ha teljesen elkeseredsz,sőt öngyikos gondolataid is vannak? Szerintem a menyed még nem igazán felnőtt. nem látja, hogy a gyerekének nagymamára is szüksége van. Ha ezt nem veszi észre, hogy Te jót akarsz Nekik, akkor várjál.Bizonyára nehéz lesz, de van másik unokád is, a másik gyerekednél. Egyszercsak majd meglátod hiányozni fogsz Nekik/a fiadnak is,/ Ehhez kivánok Neked kitartást, jó egészséget,és felejts el minden "buta" gondolatot.Errről is szivesen beszélgetek Veled. Minden jót! Marcsika

125754.2007.11.21. 15:33
   anon_521801
Kedves György.Elöször is köszönöm a válaszod.Igazad van,amit irtál azt hiszem ezek a családi broblémák talán alegnehezebben orvosolhatok.Már az is jó ha valakinek eltudom mondani.Tudod az összes rokonom melletem áll és nyugtatnak,de a gyerekeim szeretete semmit nem pótol.Sajnos én nem családban nőtem fel,ezért Én minden tőlem telhetöt megtettem értük,de valamit elrontottam külömben gondolom másképp alakult volna az életem.A gyerekeim apja is melletem áll mert vele sem beszélnek.Neki ez nem okoz gondot mert ö 14 éve még gyerektartást sem fizetet nem nagyon törödöt velűk.Ö azért sajnál mert tudja hogy mennyi mindent tettem meg azért hogy minél jobb életet tudjak nekik úgy lelkileg mint anyagilag,és ezt soha nem éreztem tehernek inkább természetesnek.Soha nem is vágtam a fejükhöz hogy azért vagyok teljesen rokkant mert erömön felül válaltam a munkát hogy nekik minél jobb legyen.Azért nem bántam meg mert én jó példát mutattam nekik.Talán egyszer rájönnek.Sajnos gyenge vagyok mert nem akarok élni nincs már értelme az életemnek.Az életem értelme a gyermekeim voltak és nem találom igy az életem értelmét.Jó hogy irhatok ,köszönöm.ha van kedved levelezni választ adni köszönöm előre is .Űdv Marika

12következőutolsó
Szponzorált hirdetések